Šport > Košarka
952 ogledov

Dragić Slovencem: "Hvala za vse! Vi ste najboljši!

Goran Dragić Epa
Nekdanji kapetan slovenske reprezentance blesti v finalu vzhodne konference.

Miami Heat so še drugič premagali Boston Celtics (106:101) in v finalni seriji Vzhoda povedli z 2:0 v zmagah. Ključen za slavje Vročice je bil Goran Dragić, še drugič prvi strelec ekipe s Floride. 25 točkam pa je dodal še tri skoke in pet asistenc.

Dragić je blestel točno tri leta po tem, ko je s Slovenijo v Carigradu osvojil naslov evropskega prvaka. "Hvala vam za vso podporo. Skozi vsa moja leta igranja košarke ste vi najboljši. Danes je dan, ko smo osvojili zlato medaljo z našo nacionalno ekipo. Hvala za podporo in upam, da bomo trofejo spet pripeljali nazaj v Slovenijo," je za STA dejal Dragić, ki je bil sinoči tudi najboljši strelec tekme.

Goran Dragić NBA končnica Šport Neizbežno: davki, smrt in koši Dragića

Tako kot prvo tekmo finala vzhodne konference je bil Boston tudi na drugi tekmi uvodoma boljši in Miami je zaostajal že za 17 točk. "Vedeli smo, da nismo igrali tako kot lahko najbolje. Še posebej v obrambi smo bili grozni," je dejal Dragić.

Na vprašanje, kakšen je bil pogovor v slačilnici ob polčasu, je odgovoril, da so poudarjali, da morajo izboljšati obrambo, ker so jim nasprotniki nasuli preveč košev. "Dogovorili smo se, da moramo biti trdnejši na žogi, da moramo močneje pokriti njihove strelce in, ko to delamo kot ekipa, potem naša igra cveti. Nismo govorili o napadu, obramba je bila glavna skrb," je dejal.

Goran Dragić Miami Heat | Avtor: Epa Epa

Po tekmi je hvalil svoje soigralce in menil, da bo vsako tekmo pač nekdo najboljši strelec in zdaj je bil to pač on. Dragić je v odločilnih trenutkih tekme prevzel vajeti v svoje roke, vendar je dejal, da je vodja Jimmy Butler, pa tudi Bam Adebayo, ampak vse je odvisno od dneva. V ekipi si sicer povedo vse in nihče nima dlake na jeziku.

"Vedno se vse naravnost in odkrito pogovorimo. Vsak pove drugemu, kaj mu gre in pri tem ni nobene zamere. Komunikacija je ključna," je dejal Dragić in pohvalil tudi Duncana Robinsona, ta pa njega. Na drugi tekmi konferenčnega finala je šest igralcev Miamija doseglo več kot deset točk. Robinson jih je dosegel 18, od tega vse z meti za tri točke. "Vsi mu pravimo, da naj meče na koš. To je njegova naloga, ker je izjemen strelec," je dejal 34-letni Dragić. Šestindvajsetletni Robinson pa je dejal, da se je od Dragića veliko naučil, čeprav igrata skupaj šele leto dni. "Rad sem z njim na igrišču. Zadeva težke mete in je konsistenten, to pa je to kar potrebujemo," je dejal Robinson o Dragiću.

"Vse moraš dati od sebe, ampak istočasno tudi uživati v tekmi z nasmehom na obrazu. Zato to igramo, seveda pa želimo zmagati," je na vprašanje, kaj govori soigralcem v težkih trenutkih, odgovoril Dragić, ter menil, da ima Miami velike možnosti za preboj v finale lige NBA. Po vodstvu proti Bostonu z 2:0 mu le še redki ne verjamejo.

luka dončić Kako mu uspeva? Šport Dončićev seznam, ob katerem vam bo vzelo sapo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice