John Terry zanika rasistične obtožbe

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Rasistično vedenje Johna Terryja, zaradi katerega v angleško reprezentanco domnevno ni bil izbran Rio Ferdinand, spet buri duhove. Nogometaš Chelseaja je zanikal obtožbe, da naj bi oktobra lani na podlagi rase ozmerjal Antona Ferninanda, sicer brata bolj znanega Ria.
Oglej si celoten članek

John Terry naj bi se oktorbra lani na obračunu angleške nogometne lige znesel nad Antonom Ferdinandom, ker naj bi ta namigoval na Terryjevo razmerje, ki ga je imel z dekletom nekdanjega soigralca Wayna Bridgea. Tožilec je zato namigoval, da se je prav zaradi tega Terryju, kot se je izrazil sam, ''utrgalo''.

''Nisi rasist, kajne? Toda govoril si rasistične opazke, kar je bilo povsem instinktivno. Sit si bil ljudi, ki te nadlegujejo s komentarji o tvoji ženi,'' je povedal tožilec Duncan Perry. ''Vse skupaj je trajalo že dve leti, zato sem to slišal že milijonkrat. Če bi se mi 'utrgalo', bi se mi že zdavnaj,'' je odvrnil Terry.

Foto: EPA pokal fa terry ferdinand Anglež obenem zatrjuje, da je v resnici samo sarkastično ponavljal besede Antona Ferdinanda, ki jih je ta napačno interpretiral. Po koncu obračuna ga je Terry celo vprašal, ali ga je obtožil rasističnih izjav, vendar mu je Ferdinand zatrdil, da ne. ''Dvakrat sem ga vprašal in rekel je ne. Mislil sem, da je to to,'' je dodal Terry, ki ne razmišlja o opravičilu nogometašu Queens Park Rangersov, saj je bil Ferndinand tisti, ki je obtožil njega. ''Zakaj bi se opravičil, če je pa on tisti, ki me je obtožil? V svojem odgovoru sem samo ponovil besede, ki jih je on rekel meni,'' je zaključil Terry.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.