Jokiću 90 minut, Villarreal pred Realom

Foto: EPA Jokič El-Arabi Villarreal Granada Foto: EPA Cani Nyom Villarreal Granada Foto: EPA Bruno Soriano Villarreal Granada Foto: EPA Bruno Mario Giovani dos Santos Villarreal Granada
Villarreal našega Bojana Jokića je dober začetek sezone nadaljeval z zmago nad Granado (3:0). Slovenski reprezentant je odigral celo tekmo. V soboto Real Madrid gostuje pri Levanteju, Barcelona pa bo doma igrala z Valladolidom. Atlético v nedeljo v Madridu proti Celti.
Oglej si celoten članek

Trener "rumene podmornice" Marcelino García Toral je slovenskega reprezentanta Bojana Jokića spet uvrstil v začetno enajsterico, potem ko je nekdanji nogometaš Gorice in Chieva za povratnike v La Ligo uradno debitiral pred dnevi na gostovanju pri Betisu. Uvodnih šest prvenstvenih tekem je Jokić izpustil zaradi poškodbe, sedaj pa se je kot kaže ustalil med udarno zasedbo Villarreala.

"El Submarino Amarillo" se je z zmago nad Granado (3:0) vsaj začasno povzpela na tretje mesto lestvice, najmanj za en dan je prehitela madridski Real. Los Blancos v soboto gostujejo pri Levanteju, Barcelona pa bo na Camp Nouu pričakala Valladolid. Madridski Atlético v nedeljo v času kosila doma pričakuje Celto iz Viga.

Villarreal stopnjeval ritem

Na stadionu El Madrigal so pričakovano bolj odločno začeli domači, nekajkrat zapretili s predložki in udarci z razdalje, toda v prvih 15 minutah izrazitih priložnosti nismo videli. Prvi nevarnejši strel je bil delo Matea Musacchia, Argentinec je v 20. minuti z glavo streljal malce mimo gola po kotu Giovanija dos Santosa. Pet minut kasneje je Villarreal izpeljal kombinatorno akcijo, Cani je našel Javierja Aquina na desni strani kazenskega prostora, le-ta pa je močno sprožil mimo vrat. 

Aquino je v 26. zapravil še podajo Jokića, ko je sprožil prek gola, na drugi strani pa je nenatančno meril Diego Buonanotte. Domači so zasluženo povedli v 30. minuti. Daljšo akcijo je s preigravanjem in lepo nastavljeno žogo nadgradil Cani, vtekajoči Bruno Soriano pa je s plasiranim strelom z roba kazenskega prostora premagal Roberta v golu Granade. Kmalu zatem sta se v priložnosti za domače znašla še Mario in Jonathan Pereira, prvi je zadel zunanji del mreže, drugemu pa je udarec ubranil gostujoči vratar.

Giovani rumeno podmornico popeljal v mirne vode

V nasprotju s prvim se je drugi polčas začel zelo razgibano in "rumena podmornica" je že po nekaj minutah podvojila prednost. Na globinsko žogo po levem boku je stekel Pereira, s strani poslal močan predložek pred vrata, tam pa je na prvi vratnici žogo pričakal Giovani in jo "iz prve" spretno spravil za hrbet Roberta. Na drugi strani je v 58. minuti skušal odgovoriti rezervist Odion Ighalo, njegov nizek strel s približno 20 metrov je oplazil levo vratnico gola Sergia Asenja.

Domači so v naslednjih minutah umirili ritem igre, kljub temu pa so Andaluzijci nekajkrat poskusili s predložki, ki pa niso obrodili sadov. Še najbolj nevaren je bil volej Rikija v 75. minuti, toda okroglo usnje je zletelo daleč prek gola mož v rumenih dresih. Dokončno je bil obračun odločen v 82. minuti. Spet je bil v vlogi režiserja Cani, njegov predložek z levico na drugo vratnico je s strelom z glavo v zadetek spremenil Tomás Pina. Do konca tekme je še eno priložnost za izdatnejšo zmago zamudil Giovani in tako je ostalo pri izidu 3:0. Jokić je celotno srečanje odigral solidno, bil je zanesljiv v obrambnih akcijah in samozavesten na žogi.

Špansko prvenstvo, 8. kolo:

Villarreal : Granada 3:0 (1:0)
Soriano (30), Giovani (49), Pina (82)
Jokić (Villarreal) je odigral celo tekmo.

ob 22.00:
Málaga - Osasuna

Sobota ob 16.00:
Elche - Espanyol

ob 18.00:
Rayo Vallecano - Real Sociedad

ob 20.00:
Levante - Real Madrid

ob 22.00:
Barcelona - Valladolid

Nedelja ob 12.00:
Atlético Madrid - Celta Vigo

ob 17.00:
Sevilla - Almería

ob 19.00:
Getafe - Real Betis

ob 21.00:
Athletic Bilbao - Valencia

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.