Jordanski princ bo konkuriral Blatterju

Foto: EPA
Foto: EPA
Predsednik jordanske nogometne zveze princ Ali bin al Husein je napovedal kandidaturo za predsednika Mednarodne nogometne zveze. Al Husein, trenutno podpredsednik Fife, je kandidaturo najavil danes preko družabnega omrežja Twitter, poročajo agencije.
Oglej si celoten članek

"Kandidiram za predsednika Fife, ker mislim, da je čas, da prekinemo notranje razprave in se vrnemo k športu," je zapisal Jordanec Ali bin al Husein. Najava ni presenečenje, saj so poznavalci razmer v Fifi že dlje računali s takšno odločitvijo. Volitve za predsednika bodo 29. maja v Zürichu, zadnji rok za kandidaturo pa je 29. januar.

Champagne brez večjih možnosti

Oseminsedemdesetletni Švicar Joseph Blatter, ki ga ostro kritizirajo predvsem Evropi, si želi še peti mandat na čelu krovne nogometne zveze. Doslej ima dva tekmeca, saj je ob jordanskem princu kandidaturo že pred časom najavil tudi nekdanji član Fifa Francoz Jerome Champagne, ki pa mu nihče ne pripisuje velikih možnosti za zmago.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.