Šport
22 ogledov

Jordanski princ bo konkuriral Blatterju

Ali bin al Husein Sepp Blatter Fifa EPA
Predsednik jordanske nogometne zveze princ Ali bin al Husein je napovedal kandidaturo za predsednika Mednarodne nogometne zveze. Al Husein, trenutno podpredsednik Fife, je kandidaturo najavil danes preko družabnega omrežja Twitter, poročajo agencije.

"Kandidiram za predsednika Fife, ker mislim, da je čas, da prekinemo notranje razprave in se vrnemo k športu," je zapisal Jordanec Ali bin al Husein. Najava ni presenečenje, saj so poznavalci razmer v Fifi že dlje računali s takšno odločitvijo. Volitve za predsednika bodo 29. maja v Zürichu, zadnji rok za kandidaturo pa je 29. januar.

Champagne brez večjih možnosti

Oseminsedemdesetletni Švicar Joseph Blatter, ki ga ostro kritizirajo predvsem Evropi, si želi še peti mandat na čelu krovne nogometne zveze. Doslej ima dva tekmeca, saj je ob jordanskem princu kandidaturo že pred časom najavil tudi nekdanji član Fifa Francoz Jerome Champagne, ki pa mu nihče ne pripisuje velikih možnosti za zmago.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.