Jorgić uspešno preskočil še eno oviro

Foto: Anže Malovrh/STA
Foto: Anže Malovrh/STA
Darko Jorgić se je prebil v osmino finala.
Oglej si celoten članek

Najuspešnejši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je bil uspešen v tretjem krogu olimpijskega turnirja v Tokiu. Potem ko je bil v prvem krogu kot 18. nosilec prost, je v drugem po drami s 4:3 v nizih izločil Španca Alvara Roblesa, danes pa je bil s 4:2 boljši še od Britanca Liama Pitchforda.

Jorgić je bil v uvodnem krogu prost, v drugem krogu pa je po izjemno dramatičnem 55-minutnem obračunu na kolena položil Španca Alvara Roblesa s 4:3 (2, 10, -5, -9, -5, 13, 8).

V današnjem tretjem krogu je za zmago potreboval 43 minut; od britanskega tekmeca je bil boljši s 4:2 (8, -7, 10, -11, 9, 10).

Naslednji tekmec Hrastničana v osmini finala bo domačin Harimoto Tomokazu.

Že prej je bil v drugem krogu uspešen drugi slovenski predstavnik na namiznoteniškem turnirju Bojan Tokić, ki je s 4:0 (9, 8, 9, 10) premagal Hrvata Tomislava Pucarja. V naslednjem krogu ga čaka četrtopostavljeni nosilec iz Brazilije Hugo Calderano.

Razbil Hrvata Tokić: "To ni bila navadna tekma, celo noč nisem spal"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.