Juan Antonio, počivaj v miru

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

V 89. letu starosti je v bolnišnici v Barceloni preminil nekdanji predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Juan Antonio Samaranch.
Oglej si celoten članek

Nekdanjega dolgoletnega predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Juana Antonia Samarancha so na intenzivni oddelek bolnišnice v Barceloni zaradi težav s srcem sprejeli v torek. Vodja oddelka za interno medicino Rafael Esteban je ob sprejemu bolnika dejal, da je zdravstveno stanje Samarancha "zelo resno". Samaranch je bil v bolnišnici na opazovanju zaradi akutnega srčnega popuščanja.

Devetinosemdesetletni Samaranch, ki je bil na čelu MOK od 1980 do 2001, je imel v zadnjih letih že večkrat težave z zdravjem. Po vrnitvi z generalne skupščine olimpijskega komiteja v Moskvi leta 2001, na kateri je bil za predsednika izbran Jacques Rogge, je Samaranch preživel 11 dni v bolnišnici v Ženevi zaradi "hude utrujenosti".

Foto: Žurnal24 Samarancha, ki ga je MOK zaradi zaslug imenoval za častnega predsednika, so lani oktobra po blažjem srčnem napadu prepeljali v bolnišnico v Monte Carlu, dve leti pred tem pa je dva dneva preživel v bolnišnici v Madridu zaradi omotičnosti.

V današnjem dopoldanskem poročilu zdravnikov je bilo zapisano, da je Samaranch še vedno v kritičnem stanju, ki se v noči na sredo ni izboljšalo. Samaranch je noč preživel na intenzivnem oddelku. Tik pred smrtjo so zdravniki v obvestilu prejeli sporočilo, da je v "nepovratnem kritičnem stanju šoka".

"Ne najdem besed, ki bi opisale žalost olimpijske družine," je ob smrti častnega predsednika MOK dejal Rogge, zdajšnji predsednik te organizacije: "Odšel je velik mož, mentor in prijatelj, ki je svoje življenje posvetil olimpizmu." Samaranch je MOK vodil 21 let, do leta 2001.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.