Jumbo-Visma razkrila odlične novice glede Primoža Rogliča

Foto: Instagram/Primož Roglič
Foto: Instagram/Primož Roglič
Iz trening kampa Jumbo-Visme so razkrili, da so težave s kolenom Primoža Rogliča, ki so ga mučile na začetku sezone, že stvar preteklosti ter da lahko trenira brez vseh omejitev.
Oglej si celoten članek

Težave slovenskega kolesarskega šampiona Primoža Rogliča, ki so se pojavile tik pred začetkom Dirke po Baskiji in so precej oklestile njegov začetek sezone, saj je moral izpustiti slovite Ardenske klasike, so že stvar preteklosti, je za nizozemski Het Laatste Nieuws (HLN) razkril Jumbo-Vismin strokovnjak za zmogljivost Mathieu Heijboer.

Roglič se trenutno z delom ekipe Jumbo-Visme, ki se pripravlja na nastop na Dirki po Franciji, nahaja na višinskih pripravah v Sierri Nevadi, poškodba kolena pa naj bi bila že v celoti zaceljena.

"Zelo smo zadovoljni s trenutnimi rezultati vsakega našega kolesarja, ki je bil izbran za Dirko po Franciji. Glede na lansko leto smo na dosti višji ravni," je pojasnil Heijboer, ki je imel pred lanskim Tourom dosti večje težave z zdravjem svojih varovancev.

"Wout (van Aert) je bil dalj časa doma v postelji, kjer je okreval po vnetju slepiča, Jonas Vingegaard pa je imel težave z Ahilovo tetivo. Letos pa so vsi zdravi. Tudi koleno Primoža Rogliča je v najboljšem možnem stanju. Trenira brez vseh omejitev," je razveselil navijače nizozemskega moštva in slovenskega šampiona Jumbo-Vismin strokovnjak za zmogljivost,

Nizozemska ekipa naj bi tudi imela srečo z razmerami, saj naj bi jih v Sierri Nevadi pričakalo sonce in niti kapljica dežja: "Na 2300 metrih nadmorske višine se sprehajamo v kratkih hlačah in majicah. Tako popolnih razmer tu še nismo dočakali," je še pojasnil nizozemski strokovnjak, preden se je lotil razlage koledarja dirk posameznih kolesarjev pred začetkom Toura.

Nathan van Hooydonck in Mike Teunissen naj bi zapustila trening kamp konec tedna in se tako pred Tourom udeležila še Dirke po Norveški. Pred ostalimi pa je še deset dni višinskih priprav, nato pa naj bi se Sepp Kuss odpravil na Dirko po Švici, van Aert pa na Kriterij Dauphine.

Zaenkrat pa še ni potrjeno, ali se bosta Kriterija Dauphine, ki se začne 5. junija, udeležila tudi kapetana ekipe Roglič in Vingegaard ter če bosta pred začetkom Dirke po Franciji 1. julija sploh še nastopila na kateri izmed dirk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.