Šport > Kolesarstvo
4555 ogledov

Jumbo-Visma razkrila odlične novice glede Primoža Rogliča

Jumbo-Visma Instagram/Primož Roglič
Iz trening kampa Jumbo-Visme so razkrili, da so težave s kolenom Primoža Rogliča, ki so ga mučile na začetku sezone, že stvar preteklosti ter da lahko trenira brez vseh omejitev.

Težave slovenskega kolesarskega šampiona Primoža Rogliča, ki so se pojavile tik pred začetkom Dirke po Baskiji in so precej oklestile njegov začetek sezone, saj je moral izpustiti slovite Ardenske klasike, so že stvar preteklosti, je za nizozemski Het Laatste Nieuws (HLN) razkril Jumbo-Vismin strokovnjak za zmogljivost Mathieu Heijboer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Primoz Roglic (@primozroglic)

Roglič se trenutno z delom ekipe Jumbo-Visme, ki se pripravlja na nastop na Dirki po Franciji, nahaja na višinskih pripravah v Sierri Nevadi, poškodba kolena pa naj bi bila že v celoti zaceljena.

"Zelo smo zadovoljni s trenutnimi rezultati vsakega našega kolesarja, ki je bil izbran za Dirko po Franciji. Glede na lansko leto smo na dosti višji ravni," je pojasnil Heijboer, ki je imel pred lanskim Tourom dosti večje težave z zdravjem svojih varovancev.

"Wout (van Aert) je bil dalj časa doma v postelji, kjer je okreval po vnetju slepiča, Jonas Vingegaard pa je imel težave z Ahilovo tetivo. Letos pa so vsi zdravi. Tudi koleno Primoža Rogliča je v najboljšem možnem stanju. Trenira brez vseh omejitev," je razveselil navijače nizozemskega moštva in slovenskega šampiona Jumbo-Vismin strokovnjak za zmogljivost,

Nizozemska ekipa naj bi tudi imela srečo z razmerami, saj naj bi jih v Sierri Nevadi pričakalo sonce in niti kapljica dežja: "Na 2300 metrih nadmorske višine se sprehajamo v kratkih hlačah in majicah. Tako popolnih razmer tu še nismo dočakali," je še pojasnil nizozemski strokovnjak, preden se je lotil razlage koledarja dirk posameznih kolesarjev pred začetkom Toura.

Nathan van Hooydonck in Mike Teunissen naj bi zapustila trening kamp konec tedna in se tako pred Tourom udeležila še Dirke po Norveški. Pred ostalimi pa je še deset dni višinskih priprav, nato pa naj bi se Sepp Kuss odpravil na Dirko po Švici, van Aert pa na Kriterij Dauphine.

Zaenkrat pa še ni potrjeno, ali se bosta Kriterija Dauphine, ki se začne 5. junija, udeležila tudi kapetana ekipe Roglič in Vingegaard ter če bosta pred začetkom Dirke po Franciji 1. julija sploh še nastopila na kateri izmed dirk.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.