Šport > Kolesarstvo
5688 ogledov

Nora scena z Gira: lastnik rožnate majice rivalu v hrbet zabrisal plastenko

Juan Pedro Lopez Profimedia
Španec, ki je po pravem epskem boju na brutalnem vzponu na Blockhaus še uspel zadržati rožnato majico vodilnega, se je po etapi že opravičil Nizozemcu.

Potem ko se je najboljša šesterica devete etape Dirke po Italiji v sprintu na klanec udarila za etapno zmago na vrhu slovitega Blockhausa, so ljubitelji kolesarstva z veliko napetosjo čakali ter odštevali sekunde. Ali bo velikemu presenečenju dosedanjega dela dirke in nosilcu rožnate majice Juanu Pedru "Juanpeju" Lopezu uspelo pravočasno prečkati ciljno črto in obdržati majico vodilnega?

Giro Dirka po Italija Šport Brutalna etapa močno pomešala karte, mnogi favoriti že odpadli

Mladi Španec je namreč kakšnih osem kilometrov pred ciljem zaostal za skupino favoritov, a je z junaško vožonjo vendarle uspel omejiti izgube ter prikolesariti v cilj z zgolj minuto in 46 sekundami zaostanka za zmagovalcem Jaiem Hindleyem, kar je bilo dovolj, da je pred Joaom Almeido obdržal 12 sekund prednosti ter tako kljub napovedim še za nekaj čas obranil svoje vodstvo in bo vsaj še šesti dan nosil rožnato majico.

Giro | Avtor: Profimedia Profimedia

Uspeh mladega Španca, kateremu ni nihče pripisoval pravih možnosti, da bi lahko po deveti etapi še vedno ostal v vodstvu, je še toliko večji, če upoštevamo, da je brutalni Blockhaus naravnost pometel s številnimi favoriti in dosti večjimi kolesarskimi imeni, kot je Juanpe Lopez. Wilco Kelderman, Simon Yates in Mauri Vansevenant so tako zaostali celo več kot deset minut, medtem ko je mladi Španec iz vrst Treka Segafreda naredil vse v svoji moči, da bi svoji ekipi privozil še vsaj en dan v rožnatem.

Tekom boja ga je tako celo malce preveč poneslo, saj je ravno v trenutku krize, ko je počasi začel izgubljati stik z vodilno skupino, še nekoliko zapel s kolesom Sama Oomna, kar ga je tako razjezilo, da je proti Nizozemcu celo zabrisal plastenko. Svojo potezo je mladi Španec nemudoma obžaloval in se je takoj po prihodu v cilj kolesarju Jumbo-Visme tudi javno opravičil.

"Preden začnem odgovarjati na vaša vprašanja, bi se rad opravičil Samu Oomnu,kajti v tistem trenutku me je skorajda zrinil s ceste in sem izgubil živce, zato sem vanj vrgel plastenko. Rad bi se mu opravičil za svojo potezo," je bil po tekmi nad svojim dejanjem razočaran Lopez, ki pa skoraj ni mogel verjeti, da mu je uspelo zadržati rožnato majico vodilnega.

"To je moj prvi Giro v karieri in nikoli si nisem mislil, da se bom dokopal do rožnate majice, zato mi je še toliko težje verjeti, da je še vedno v moji lasti. Sem zelo utrujen, a na srečo je v ponedeljek dan počitka," je po nedeljski etapi razložil presenetljivi lastnik trenutno najbolj zaželjene majice.

Giro | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ko sem začel to etapo, sem zgolj sanjal, da bom majico zadržal še vsaj za en dan. In zdaj so se sanje uresničile," je še povedal kolesar, ki bi ob nekoliko lažjih etapah rožnato majico lahko zadržal vsaj do alpskih etap, ki pridejo na vrsto ta vikend.

Morda je res še nekoliko vihrav in neizkušen, kar je lepo razkril tudi incident s plastenko, a Juanpe Lopez je zagotovo zelo velika popestritev in za zdaj najlepša zgodba letošnjega Gira.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.