Šport > Kolesarstvo
388 ogledov

Rožnata majica ima po vzponu na Etno novega lastnika

Šport: Rožnata majica ima po vzponu na Etno novega lastnika - Lennard Kämna Profimedia
Kämni vzpon na Etno, Lopezu rožnata majica.

Nemški kolesar Lennard Kämna je dobil četrto etapo kolesarske dirke po Italiji s ciljem na sicilijanskem vulkanu Etna. Petindvajsetletni Nemec je v zaključku etape ugnal Španca Juana Pedra Lopeza, ki pa je Nizozemcu Mathieu van der Poelu slekel rožnato majico vodilnega na italijanski pentlji.

Z uspehom na 172 km dolgi etapi, prvi letošnji v Italiji po gostovanju na Madžarskem, je Kämna osvojil drugo etapno zmago na velikih tritedenskih klasikah. Leta 2020 je dobil etapo na Touru.

Etapo je odločil pobeg 13 kolesarjev, ki so si ustvarili že veliko prednost pred zasledovalci. Na vzponu na 1892 m visoko Etno pa mu je lahko sledil le Španec Lopez, ki se ga je Nemec otresel na zadnjem ovinku pred ciljem.

Kämna je s tem že uresničil svoje cilje na dirki, saj si je želel en etapni uspeh. Da je v formi, pa je kazal že na Madžarskem, kjer je bil v begu na prvi etapi, ki se ni končal uspešno, ter z osmim mestom na kronometru v Budimpešti.

V skupnem seštevku ima Lopez zdaj 39 sekund prednosti pred Kämno, 58 sekund zaostaja Estonec Rein Taraamäe in 1:42 minute Britanec Simon Yates.

V sredo kolesarje čaka 174 km dolga etapa od Catanie do Messine, rojstnega mesta zvezdnika Vincenza Nibalija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice