Šport > Kolesarstvo
641 ogledov

Zmaga za legendarnega sprinterja, 16. na dirkah po Italiji

Mark Cavendish Profimedia
Tretja etapa Marku Cavendishu.

Kolesarska dirka po Italiji se je danes poslovila od Madžarske, v kateri so bile na sporedu uvodne tri etape. Tretjo od Kaposvarja do Blatonfüreda je odločil skupinski sprint, v katerem je bil najmočnejši Britanec Mark Cavendish (Quick-Step Alpha Vinyl), ki je v tesnem boju velikih sprinterskih imen ugnal Francoza Arnauda Demara in Kolumbijca Fernanda Gavirio.

Skupno vodstvo je zadržal Nizozemec Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), ta ima 11 sekund prednosti pred Britancem Simonom Yatesom.

Cavendish se je na Giro vrnil po devetih letih, tokratni etapni uspeh pa je bil že njegov 16. na tej prestižni dirki. Skupno je bila to njegova jubilejna, 160. zmaga.

"Želeli smo si zmage, super smo veseli. Polovica ekipe, ki skrbi zame oziroma za sprinte, je opravila odlično delo, posebno Michael Mørkøv na koncu. V kritičnih trenutkih, ko so prihajale druge ekipe, je ostal hladen, kakšnih 300 metrov pred ciljem pa sem napadel sam. Mogoče malo prekmalu, toda zdržal sem do konca, centimetri so šli v mojo korist. Lepo se je vrniti in takoj zmagati. Oblivajo me podobni občutki, ko lani na Touru," je dejal Cavendish.

Jan Tratnik Po padcu Šport Konec Gira za slovenskega asa

Povsem ravninska etapa ni postregla s presenečenji. Jasno je bilo, da bodo prvič na dirki v ospredje prišli sprinterski specialisti. Pobegi so bili obsojeni na neuspeh, ekipe sprinterskih specialistov so imele položaj pod nadzorom. Šest kilometrov pred ciljem so ujele zadnjega ubežnika, v nadaljevanju je potekal le boj za čim boljši položaj v zaključku.

V etapi je zaradi bolečin, ki so posledica padca v prvi etapi, odstopil Jan Tratnik, tako da Domen Novak ostaja edini slovenski predstavnik na dirki. Tudi danes ga ni bilo med najboljšimi, za glavnino je zaostal 21 sekund in zasedel 159. mesto.

V ponedeljek bo za kolesarje na dirki prost dan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice