Jumbo-Visma začrtala strategijo za spopad s Pogačarjem

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nizozemska ekipa bo v boju s prvim favoritom za na dirki po Franciji računala na ekipno premoč.
Oglej si celoten članek

Tadej Pogačar (UEA Team Emirats) je z dominantno predstavo na domači dirki po Sloveniji upravičil status velikega favorita in se naznanil kot glavni kandidat za zmago na dirki po Franciji, kjer bo napadal že tretjo zaporedno lovoriko.

Foto: Profimedia Tadej Pogačar

Načrte mu bodo poskušali prekrižati kolesarji Jumbo-Visme s Primožem Rogličem na čelu. Ker se v nizozemskem taboru zavedajo individualne premoči dvakratnega branilca naslova, bodo na prihajajoči francoski pentlji stavili predvsem na ekipno premoč.

"Pogačar je očitni prvi favorit za zmago na dirki po Franciji. Čeprav smo bili zelo močni na kriteriju Dauphine, ne verjamem, da se bo Tadej pretirano obremenjeval z našimi številkami," je povedal eden od direktorjev Jumbo-Visme Mathieu Heijboer

"Naša moč ni v tem, da se na zadnjem vzponu spopademo s Pogačarjem. To bi bila zelo težka naloga za kateregakoli kolesarja na francoski pentlji. Imamo močno ekipo. In to je tisto, kar nameravamo izkoristiti," je dodal.

V uspeh strategije verjame tudi Rogličev moštveni kolega Sepp Kuss. "Bolj kot na Pogačarja smo osredotočeni na to, kaj lahko storimo kot ekipa. Zavedamo se, da je Pogačar velik favorit, vendar imamo tudi mi možnosti. Namesto da se ukvarjamo z njim, moramo zaupati v ekipo in iskati svoje priložnosti na dirki," je dejal Američan.

Foto: Profimedia Primož Roglič

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.