Šport > Kolesarstvo
3902 ogledov

Jumbo-Visma začrtala strategijo za spopad s Pogačarjem

Primož Roglič Profimedia
Nizozemska ekipa bo v boju s prvim favoritom za na dirki po Franciji računala na ekipno premoč.

Tadej Pogačar (UEA Team Emirats) je z dominantno predstavo na domači dirki po Sloveniji upravičil status velikega favorita in se naznanil kot glavni kandidat za zmago na dirki po Franciji, kjer bo napadal že tretjo zaporedno lovoriko.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

Načrte mu bodo poskušali prekrižati kolesarji Jumbo-Visme s Primožem Rogličem na čelu. Ker se v nizozemskem taboru zavedajo individualne premoči dvakratnega branilca naslova, bodo na prihajajoči francoski pentlji stavili predvsem na ekipno premoč.

"Pogačar je očitni prvi favorit za zmago na dirki po Franciji. Čeprav smo bili zelo močni na kriteriju Dauphine, ne verjamem, da se bo Tadej pretirano obremenjeval z našimi številkami," je povedal eden od direktorjev Jumbo-Visme Mathieu Heijboer

"Naša moč ni v tem, da se na zadnjem vzponu spopademo s Pogačarjem. To bi bila zelo težka naloga za kateregakoli kolesarja na francoski pentlji. Imamo močno ekipo. In to je tisto, kar nameravamo izkoristiti," je dodal.

V uspeh strategije verjame tudi Rogličev moštveni kolega Sepp Kuss. "Bolj kot na Pogačarja smo osredotočeni na to, kaj lahko storimo kot ekipa. Zavedamo se, da je Pogačar velik favorit, vendar imamo tudi mi možnosti. Namesto da se ukvarjamo z njim, moramo zaupati v ekipo in iskati svoje priložnosti na dirki," je dejal Američan.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.