Junak tedna Francoz Rui Cao

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
V zadnjem tednu se je vsa pozornost svetovne poker javnosti več ali manj preselila v Las Vegas, kjer trenutno poteka prvenstvo WSOP.
Oglej si celoten članek

Ob vsem dogajanju tam in še dogodivščinah Phila Iveya, pa bi bilo otročje lahko pozabiti na spletno dogajanje, vendar smo se mi temu upri in za vas ponovno pripravili naše redno spletno poročilo.

Razumljivo v preteklem tednu niso bili dejavni nekateri stari znanci, kar pa je dalo nekaterim novim imenom priložnost da se pokažejo. To je nekaterim tudi uspelo, a na koncu so večino pozornosti vseeno poželi stalni člani najdražjih iger na spletu, saj je bil Francoz Rui “PepperoniF” Cao ta teden najbolj uspešen (+ 332.667$) medtem ko je bil najmanj uspešen Šved Viktor “Isildur1” Blom (- 459.543$).

V odsotnosti zvezdnikov zasijal novinec "niantos"
Kot že rečeno, se je v odsotnosti nekaterih največjih imen spletnega pokra, ta teden ponudila priložnost nekaterim neznanim igralcem, da se pokažejo v svoji najboljši luči. To priložnost je najbolje izkoristil “niantos”, ki se je pridružil dogajanju na Full Tiltovih 200$/400$ PLO mizah in bil pri tem zelo uspešen, saj je v roku enega večera nasprotnike olajšal za kar 154.000$! Njegov glavni donator je bil tokrat naš severni sosed Niki Jedlicka, ki se je za mizo sprva usedel z zgolj 12.000$, a je nato še večkrat položil žetone na mizo, vendar nasprotniku tokrat preprosto ni bil kos.

V eni največjih iger dvoboja je “niantos” pred flopom višal na 800$, Jedlicka pa je letvico hitro dvignil na 2.600$. “niantos” je njegovo stavo izenačil, tako da smo si lahko skupaj ogledali flop . Tu je prvi po žetonih segel Avstrijec, ki je v igro spravil novih 5.400$, “niantos” pa je po krajšem razmisleku oznanil višanje na vsoto, ki je presegla znesek, ki ga je imel pred seboj Jedlicka, vendar se slednji tega ni ustrašil in je na sredino spravil tudi vse svoje preostale žetone.

Oba fanta sta nato razkrila svoje karte:

Jedlicka: (par asov, vlečka lestvice)
niantos: (2 para)

Po vzoru vseh drugih iger na tem nivoju, sta bili obe preostali skupni karti razdeljeni dvakrat. A tudi to ni zadostovalo, da bi se Avstrijec rešil, saj sta najprej in njegovemu nasprotniku podarili lestvico, nato pa sta in zgrešili oba igralca, kar je bila voda na mlin “niantos-a”, ki je tako v žep pospravil vseh 29.600$.

Jedlicka ne more premagati niti 2 parov
Avstrijca pa en poraz in izguba slabih 15.000$ nista vrgla iz tira, saj je slednji na mizo kmalu prinesel nove žetone, ki pa mu na žalost niso prinesli več sreče od prejšnjih.

Še eno zanimivo igro med istima dvema igralcem je z višanjem na 1.200$ odprl Jedlicka, “niantos” je odgovoril z višanjem na 2.400$, kar je Avstrijec na koncu samo izenačil. Na flopu je bil prvi na potezi “niantos”, ki je izkoristil priložnost ter stavil 2.000$, kar pa ni bilo dovolj, da bi Avstrijec odvrgel svoje karte. Podoben scenarij se je nato ponovil na turnu, ko je na mizi pristala , a s to razliko, da “niantos” takrat v igro spravil novih 8.800$. Po toliko zanimivih igrah in toliko raznolikih stavah je bilo kar malce presenetljivo, da se na riverju () nobeden od igralcev ni odločil za stavo.

Prav zaradi tega smo vsi še z večjim zanimanjem čakali, da oba igralca pokažeta svoje karte. Tega pa na koncu niti nismo dočakali, saj je svoje karte prvi pokazal “niantos”, ki je obrnil ter si s paroma devetk in trojk priigral zmago v vrednosti 26.400$.

Ta teden pa Avstrijcu trn v peti ni bil le neznani “niantos”, temveč je na svoj račun v dvoboju z Jedlicko prišel tudi “Kagome Kagome”, ki ga je olajšal za dobrih 135.000$.

Cao presedlal na Starse in zadel v polno
Kljub temu, da je “niantos” ob svojem debiju na velikem odru zasijal, pa je prvo ime preteklega tedna vseeno postal Rui Cao. Francoz, ki še pred tedni ni našel svoje forme na spletnih mizah Full Tilt Pokra, je sedaj presedlal h konkurenci in s to potezo zadel v polno, saj je v samo 5.274 igrah, svoje nasprotnike olajšal za kar 332.667$.

In kako mu je uspel ta dosežek? Tako, da je slavil v vseh največjih igrah seveda! Ena takih je tudi naslednja, ki se je odvijala na eni od PokerStarsovih 50$/100$ PLO miz. Za njo sta si nasprotni sedela Cao in “le kork”, prav slednji pa je z višanjem na 300$ tudi otvoril dogajanje pred flopom. Cao je kmalu povišal na 900$, kar pa ni prestrašilo nasprotnika, ki je izenačil njegovo stavo. Na flopu je Francoz v igro spravil novih 1.100$, “le kork” pa se ni obotavljal in je letvico nekaj trenutkov kasneje pomaknil na 3.100$. Cao je klical njegovo stavo ter tako omogočil, da je pot na mizo našla tudi . Tu se je Francoz odločil za spremembo tempa in se je svoji stavi sprva odpovedal, nato pa na nasprotnikovo v višini 4.400$, odgovoril s svojim all-inom.

“le kork” je sledil njegovemu zgledu in v igro spravil vse svoje žetone ter nato obrnil svoje karte – (2 para). Rui Cao je z v tistem trenutku sicer še zaostajal, a se je to kmalu spremenilo, saj je river za konec prinesel , ki je Francozu podarila flush ter celoten izkupiček igre (50.000$).

Zmagovalci in poraženci tedna

Zmagovalci:

- Rui “PepperoniF” Cao (+ 332.667$)
- niantos (+ 155.822$)
- Hopelessduo (+ 123.260$)

Poraženci:
- Viktor “Isildur1” Blom (- 459.543$)
- Niki Jedlicka (- 94.913$)
- Darkrevenger (- 93.665$)

Junaki leta 2011:
- Gus Hansen (+ 3.941.000$)
- Daniel “jungleman12” Cates (+ 1.952.000$)
- Gavin “gavz101” Cochrane (+ 1.861.000$)

Poraženci leta 2011:
- Tom “durrrr” Dwan (- 2.474.000$)
- kagome kagome (- 1.497.000$)
- Eugene “fishosaurusREX” Yanayt (- 1.399.000$) 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.