Južnokorejci pišejo zgodovino

Foto: Žurnal24 Veselje Južnokorejcev po koncu srečanja je bilo nepopisno. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Kdaj bodo Nigerijci spet zaigrali na mednarodnih tekmovanjih? (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Nigerijci so se od Južnoafriške republike poslovili že po predtekmovanju, kjer s
Nogometaši Južne Koreje pišejo zgodovino. V tretjem kolu predtekmovanja v skupini B so remizirali z Nigerijo (2:2) in se prvič v zgodovini na nevtralnem terenu uvrstili v osmino finala.
Oglej si celoten članek

Obračun Južne Koreje in Nigerije se je v Durbanu končal brez zmagovalca, osvojeno točko pa je prešerno proslavila azijska izbrana vrsta, ki se je prebila v osmino finala, kjer jo čaka Urugvaj, prvouvrščena reprezentanca iz skupine B, drug par pa je Argentina Mehika.

Afričani so odločno začeli obračun v Durbanu, prvi gol pa so dosegli že po dvanajstih minutah igre. Po predložku Chidi Odiaha z desne strani se je v korejskem kazenskem prostoru najbolje znašel Kalu Uche in soigralce popeljal v vodstvo z 1:0. Po prejetem golu so "zaživeli" tudi Azijci, ki so zaigrali nekoliko bolj aktivno, nevarnejši pa so bili Afričani.

Strel Chinede Obasija z desne strani je švignil mimo tekmečevih vrat, v 36. minuti pa je strelec prvega gola natančno meril z dvajsetih metrov. Korejski vratar Jung Sung-Ryong je bil že premagan, rešila pa ga je vratnica. V končnici prvega polčasa je iz minute v minuto aktivnejša azijska ekipa vendarle dosegla gol: po prostem strelu z leve strani se je v kazenskem prostoru najbolje znašel branilec Lee Jung-Soo in z zvrhano mero sreče izenačil na 1:1.

V drugem polčasu sta obe ekipi prikazali privlačno predstavo. V povsem odprti in na trenutke prav naivni obojestranski igri so se zadetka prvi veselili azijski nogometaši, potem ko je Park Chu-Young iz prostega strela ugnal slabo postavljenega nigerijskega vratarja Vincenta Enyeamo.

Po prejetem golu so Afričani zaigrali izjemno napadalno in začeli plesti mrežo pred tekmečevimi vrati, v 69. minuti pa je Ayegbeni Yakubu po lepi in kombinirani akciji zgrešil prazna vrata. A napadalec angleškega Evertona se je oddolžil tri minute kasneje, ko je realiziral 11-metrovko, potem ko je korejski branilec Namil v kazenskem prostoru zrušil Obasija.

V končnici tekme so Nigerijci poskušali doseči zmagoviti gol, ki bi jih popeljal v osmino finala. Najbližje temu je bil "rezervist" Obafemi Martins, ki se je v 80. minuti znašel v idealni priložnosti, njegov lob udarec pa ni končal v korejski mreži.

Iz skupine B so se v osmino finala poleg Južnokorejcev uvrstili še Argentinci, ki so v zadnjem kolu z 2:0 ugnali Grčijo.

SP, skupina B, tretje kolo:

Nigerija : Južna Koreja 2:2 (1:1)
Uche (12), Yakubu (69/11-m); Li Džung Su (38), Park Ču Jung (49)

Argentina : Grčija 2:0 (0:0)
Demichelis (77), Palermo (89)

Lestvica: 1. Argentina 9 točk, 2. Južna Koreja 4, 3. Grčija 3, 4. Nigerija 1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.