Južnokorejci pokopali sanje Britancev

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V četrtfinalu nogometnega turnirja na olimpijskih igrah v Londonu so največje presenečenje pripravili Južnokorejci, ki so po enajstmetrovkah ugnali Britance. Ob Azijcih v polfinale še Japonska, Mehika in prvi favoriti Brazilci.
Oglej si celoten članek

Znana sta polfinalna para olimpijskega moškega nogometnega turnirja. To sta Mehika Japonska in Brazilija Južna Koreja. Mehika je v četrtfinalu s 4:2 po podaljških izločila Senegal, Japonska s 3:0 Egipt, Brazilija s 3:2 Honduras, Južna Koreja pa po enajstmetrovkah s 6:5 gostitelje – Veliko Britanijo.

Kot zadnja si je v Cardiffu četrtfinale priborila Južna Koreja. Po rednem delu in podaljških je bil izid izenačen 1:1. Za Britance je zadel Aaron Ramsey, ki je bil v 36. minuti uspešen z bele točke. Ta je imel štiri minute zatem na voljo novo enajstmetrovko, a je korejski vratar preprečil spremembo izida. Prvi gol na tekmi so sicer zabili Korejci prek Ji Dongwona v 29. minuti. Polfinalista so odločile enajstmetrovke. Potem ko sta obe ekipi zadeli prve štiri strele, je kot peti pri Britaniji z bele točke sprožil Daniel Sturrdige, čigar strel pa je Korejec ustavil. Pot Južne Koreje v polfinale OI je potrdil Ki Sungyueng.

Brazilci s težavami v polfinale

Brazilska moška nogometna reprezentanca je tretja polfinalistka olimpijskega turnirja. Brazilci so v četrtfinalu v Newcastlu s 3:2 premagali Honduras. Tretji četrtfinalni obračun se je začel presenetljivo, saj je Mario Martinez v 12. minuti z volejem Honduras popeljal v vodstvo proti favoriziranim Brazilcem. Ti so izenačili v 38. minuti, ko je iz bližine zadel Leandro Damiao. Že pet minut pred tem je zaradi dveh rumenih kartonov moral z igrišča Wilmer Crisanto, tako da je Honduras nadaljeval le z deseterico. Kljub temu pa je na začetku drugega polčasa znova povedel, ko je z 18 metrov zadel Roger Espinoza. Neymar je v 50. minuti z bele točke izid spet poravnal, isti igralec pa je podal pri naslednjem zadetku Brazilije, ki ga je v 60. minuti zabil Damiao.

Japonci in Mehičani prvi polfinalisti

Na olimpijskih igrah v Londonu je že znan prvi polfinalni par na moškem nogometnem turnirju. To je Japonska Mehika. Japonci so v četrtfinalu s 3:0 ugnali Egipt, Mehika pa po podaljških s 4:2 Senegal. Po rednem delu je bilo 2:2.

Za Japonsko so zadeli Kensuke Nagai v 14., Maja Jošida v 78. in Juki Ocu v 83. minuti. Egipčani so od 41. minute igrali z igralcem manj, saj je bil izključen Saad Saadelin.

V drugem četrtfinalnem obračunu pa je Mehika vodila že z 2:0 po zadetkih Jorgeja Enriqueza v 10. in Javierja Aquina v 62. minuti. Toda Senegalci so se vrnili v igro, najprej je s svojim petim golom na turnirju na 1:2 znižal Moussa Konate v 69. minuti, sedem minut zatem pa je izenačil Ibrahima Balde. Sledili so podaljški, v katerih je Giovani Dos Santos v 98. minuti kaznoval veliko napako senegalskega branilca in iz bližine zabil za 3:2. Pot v polfinale je potrdil Hector Herrera v 109. minuti, ko je unovčil novo napako senegalskih branilcev.

Olimpijske igre, nogometni turnir, četrtfinale:

Japonska : Egipt 3:0 (1:0)
Nagai (14), Yoshida (78), Otsu (83)
RK: Samir (41/Egipt)

Mehika : Senegal 4:2 (2:2, 1:0) - po podaljških
Enriquez (10), Aquin (62), dos Santos (98), Herrera (109); Konate (69), Balde (76)

Brazilija : Honduras 3:2 (1:1)
Damiao (38, 60), Neymar (50); Martinez (12), Espinoza (46)
RK: Crisanto (43/Honduras)

Velika Britanija : Južna Koreja 5:6 (1:1, 1:1, 1:1) - po streljanju enajstmetrovk
Ramsey (36/11m); Ji (29)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.