K njemu hodi Dončić po nasvete

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenski zvezdnik se še vedno uči.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je v zgolj sezoni in četrt prepričal večino ljubiteljev NBA košarke. Minulo sezono je sklenil s prepričljivim naslovom za najboljšega novinca lige, v tej pa je svoje številke še izdatno izboljšal. Trenutno v povprečju dosega 30.4 točke, 9.9 skoka in 9.3 podaje na tekmo.

A še vedno se po nasvete zateka k izkušenejšim igralcem, predvsem k Portoričanu J.J. Barei, edinemu košarkarju, ki je v moštvu ostal od šampionske zasedbe Dallasa iz leta 2011 ter tudi tiste iz sezone 2015/16, ko se je Dallas nazadnje prebil v končnico.

"To je težko delo, sezona je dolga. Veliko se pogovarjava o tem, kako naj poskrbi za svoje telo, kako naj ostane pozitiven v trenutkih, ko stvari ne gredo po načrtih, gre za takšne majhne reči. Predvsem za psihično plat igre. A vsi vidimo, kako je Luka nekaj posebnega. Impresivno je, kar je storil doslej in kaj še lahko stori v prihodnosti," je svojo mentorsko vlogo za ESPN pojasnil 35-letni Barea. Ta je član Dallasa od leta 2006, od 2011 do 2014 je tri leta sicer nosil dres Minnesote.

"Izven parketa mi je resnično veliko pomagal. Rad se družim z njim," pa je o Portoričanu izjavil mladi slovenski zvezdnik. 

Njuno sodelovanje še kako prav pride tudi trenerju Ricku Carlislu: "J.J. je naš zadnji član generacije iz leta 2011. To je zelo pomembno za Dončića. V garderobi se fantje zavedajo, kakšne izkušnje si je skozi leta pridobil Barea. Vedo, da gre za košarkarja, ki ga ni nihče izbral na naboru in si je tako samo s trdim delom priboril minute na parketu, na koncu pa je postal član začetne peterke ekipe, ki je osvojila naslov. To je pravzaprav fenomenalen dosežek."

Oba košarkarja je ob prihodu Dončića v Dallas zbližalo tudi dejstvo, da govorita špansko; Barea kot Portoričan, Dončić pa je pred selitvijo čez lužo šest let prebil v Španiji pri madridskem Realu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:25 14. December 2019.

    Spet bo danes,Dončić,Kris,plin pa Greta.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.