Kahnov rekordni 535. nastop

Foto: Žurnal24 Oliver Kahn
Nemški nogometaš Oliver Kahn je v nedeljo v nemški bundesligi postavil novi rekord v številu nastopov za vratarje. To je bila njegova 535. tekma v bundesligi.
Oglej si celoten članek
Oliver Kahn je novi nemški rekord postavil na tekmi proti Hamburgu. S tem je čuvaj mreže münchenskega Bayerna za eno tekmo izboljšal dosežek Eikeja Immla. Toda popolno veselje je Kahnu preprečil Mohamed Zidan, ki je v 88. minuti za HSV izenačil na 1 : 1 in s tem ustavil niz Bayernovih zmag v letošnji sezoni ter tekmecem zabil sploh prvi gol v tem prvenstvu.

Bayern je bil na dobri poti, da kljub bledi predstavi v Hamburgu doseže četrto zaporedno zmago v letošnji sezoni, na koncu pa so se Bavarci morali zadovoljiti s točko in jubilejnim stotim bundesligaškim golom Miroslava Kloseja.

"Vselej pač ne bomo mogli igrati tako dobro kot v zadnjih tednih. O teh statističnih zadevah pa zdaj ne morem razmišljati, saj se osredotočam na to, da osvojimo naslov," je bil po dvoboju kratek 38-letni Kahn, ki je osvojil največ naslovov državnega prvaka med vratarji (7), in je na kar 188 tekmah, kar je tudi rekord, mrežo ohranil nedotaknjeno.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.