Šport > Nogomet
7 ogledov

Kahnov rekordni 535. nastop

Oliver Kahn Žurnal24 main
Nemški nogometaš Oliver Kahn je v nedeljo v nemški bundesligi postavil novi rekord v številu nastopov za vratarje. To je bila njegova 535. tekma v bundesligi.
Oliver Kahn je novi nemški rekord postavil na tekmi proti Hamburgu. S tem je čuvaj mreže münchenskega Bayerna za eno tekmo izboljšal dosežek Eikeja Immla. Toda popolno veselje je Kahnu preprečil Mohamed Zidan, ki je v 88. minuti za HSV izenačil na 1 : 1 in s tem ustavil niz Bayernovih zmag v letošnji sezoni ter tekmecem zabil sploh prvi gol v tem prvenstvu.

Bayern je bil na dobri poti, da kljub bledi predstavi v Hamburgu doseže četrto zaporedno zmago v letošnji sezoni, na koncu pa so se Bavarci morali zadovoljiti s točko in jubilejnim stotim bundesligaškim golom Miroslava Kloseja.

"Vselej pač ne bomo mogli igrati tako dobro kot v zadnjih tednih. O teh statističnih zadevah pa zdaj ne morem razmišljati, saj se osredotočam na to, da osvojimo naslov," je bil po dvoboju kratek 38-letni Kahn, ki je osvojil največ naslovov državnega prvaka med vratarji (7), in je na kar 188 tekmah, kar je tudi rekord, mrežo ohranil nedotaknjeno.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.