Kaj je povzročilo takšno Primoževo reakcijo? Roglič: "To je noro!"

Foto: Epa
Foto: Epa
Primož Roglič je na 19. etapi Dirke po Španiji dosegel neverjeten mejnik.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesarski as Primož Roglič se je v zadnjih treh letih okronal za pravega kralja Dirke po Španiji, potem ko je tik pred tem, da šele kot tretji kolesar v zgodovini pride še do tretje zaporedne zmage.

Šokanten podatek Rogličeva Vuelta: šele tretjič na dirki, pa že drugi največji vseh časov!

Če bo šlo vse po načrtih, bo Primož v nedeljo postal tudi šele četrti kolesar v zgodovini s tremi skupnimi zmagami, izmed še aktivnih kolesarjev pa bo za seboj pustil tudi izjemnega Chrisa Frooma, ki je na španski pentlji slavil dvakrat.

Prav izjemni Britanec pa je v zadnjem desetletju slovel kot najboljši kolesar na Grand Tourih (velikih tritedenskih dirkah: Touru, Giru in Vuelti), saj je kar štirikrat zmagal na Dirki po Franciji, dvakrat po Španiji ter enkrat po Italiji, v svojo zbirko lovorik pa je dodal 59 rumenih, 27 rdečih ter 3 rožnate majice za vodilnega kolesarja na dirki. Froome je tako na Grand Tourih v vodstvu preživel kar 89 dni!

Foto: EPA Chris Froome

Prav v omenjeni kategoriji pa je nov neverjeten mejnik dosegel slovenski šampion Roglič. Kisovčan, ki ima v svoji zbirki že 5 rožnatih majic s Gira ter 11 rumenih majic s Toura, je namreč po 19. etapi Dirke po Španiji oblekel še 34. rdečo majico Vuelte.

Novinarji so tako v ciljnem prostoru naravnost šokirali Rogliča s podatkom, da je ravnokar oblekel še svojo 50. majico vodilnega kolesarja na Grand Tourih. "To je noro! Upam, da bom to zadržal tudi do cilja. Nikoli nisem na tekočem s statistiko, tako da je to resnično pozitivno presenečenje," je bil ob novici vidno navdušen Roglič.

Foto: Twitter Primož Roglič

Slovenec je tako izmed vseh aktivnih kolesarjev preživel tretje največ časa v dresu vodilnega na Grand Tourih, kljub temu da skupni seštevek na največjih tritedenskih dirkah napada šele svojo četrto sezono, preostali najboljši kolesarji pa že celotno kariero.

Razen za Froomom in njegovimi 89 majicami zaostaja še za Vincenzom Nibalijem, ki je v vodstvu preživel kar 60 etap na največjih tritedenskih dirkah, a mu Roglič že nevarno diha za ovratnik. Če v vodstvu letošnje Vuelte do konca ne pride več do nobenih presenečenj, bo Primož za legendarnim Italijanom, ki počasi končuje svojo kariero, po letošnji sezoni zaostajal le še za 8 majic vodilnega.

Svetlo prihodnost pa ima v omenjeni razvrstitvi tudi drugi slovenski kolesarski šampion, saj je Tadej Pogačar kljub komaj 22 letom preživel že 16 dni v rumeni majici najboljšega na Dirki po Franciji.

Foto: Epa Tadej Pogačar

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.