Kaj takšnega se v najmočnejši ligi na svetu še ni zgodilo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Leon Draisaitl je postal prvi nemški MVP lige NHL.
Oglej si celoten članek

Nemški hokejski zvezdnik Leon Draisaitl iz Edmonton Oilers je spisal zgodovino in kot prvi Nemec postal najkoristnejši igralec (MVP) severnoameriške lige NHL. Vodstvo lige NHL je v ponedeljek objavilo nagrajence, najprestižnejšo nagrado rednega dela sezone najmočnejše hokejske lige na svetu, trofejo Hart, pa je prejel Draisaitl.

Štiriindvajsetletni Draisaitl je v glasovanju za nagrado Hart s 1309 točkami zanesljivo premagal Nathana MacKInnona (Colorado Avalanche/1162) in Artemija Panarina (New York Rangers/889) ter postal naslednik Rusa Nikite Kučerova, ki je naziv MVP rednega dela osvojil lani.

"Zelo sem počaščen. In vesel," je dejal Draisaitl za NBCSN in dodal, da upa, da bo to njegovo priznanje v Nemčiji čim več otrok navdušilo za igranje hokeja.

Draisaitl, ki je zaradi koronavirusa skrajšano sezono po rednem delu končal s 110 točkami na 71 tekmah, je ob nagradi MVP prejel tudi trofejo Ted Lindsay za najboljšega po izboru hokejistov, kolegov v NHL.

"Nekaj posebnega je prejeti nagrado od hokejistov, s katerimi igraš celo leto," je o tej nagradi dejal nemški zvezdnik.

Nagrado Vezina za najboljšega vratarja NHL je prejel hokejist Winnipeg Jets, Connor Hellebuyck, ki je bil v glasovanju boljši od Tuukke Raska (Boston Bruins) in Andreja Vasilevskija (Tampa Bay Lightning), ki je bil najboljši vratar lani.

 

Tampa izenačila

A si bo vratar ekipe Tampa Bay Lightning kmalu opomogel ob porazu v bitki za najboljšega vratarja, če bo njegovi ekipi uspelo dvigniti Stanley pokal. Zaenkrat so na dobri poti, saj so uspeli na drugi tekmi finala severnoameriške lige NHL s 3:2 premagati Dallas Stars in dvoboj na štiri zmage izenačili na 1:1. Tretja tekma v boju za Stanleyjev pokal bo v karantenskem mehurčku v Edmontonu v četrtek.

Potem ko je Tampa na uvodni tekmi finala doživela visok poraz (1:4), je tokrat poskrbela za izenačenje moči v boju za Stanleyjev pokal.

NHL Zvezde zasijale na prvi tekmi finala

"Na prvi tekmi smo res doživeli težek poraz. Slab uvod v finale. A to je končnica, moraš igrati, ni pomembno, kaj se zgodi," je dejal Kučerov.

Hokejisti Tampe so vse tri zadetke dosegli v manj kot štirih minutah uvodne tretjine, ko so se med strelce vpisali Brayden Point (12. minuta), Ondrej Palat (15.) in Kevin Shattenkirk (16.), kot podajalec pa se je pri prvih dveh zadetkih izkazal Kučerov.

Vasilevskij je tokrat zaustavil 27 strelov, vratar Dallasa Anton Hudobin, ki je na uvodni tekmi dvoboja z 22 obrambami v tretji tretjini dosegel rekord prvenstva NHL, pa tokrat ni vedel, kaj se mu je primerilo. Skupno je zbral 28 obramb.

Za zvezde sta zadela Joe Pavelski in Mattias Janmark, obakrat pa je bil podajalec Aleksander Radulov.

"Po slabi prvi tekmi smo res poiskali notranjo moč, tisto, ki nas je krasila skozi celotno sezono, delali smo tisto, kar nam je prineslo uspeh. Všeč mi je, kako smo odgovorili ... enostavno smo jih zaprli," je dejal branilec Tampe Victor Hedman, ki je zbral dve podaji.

- finale Stanleyjevega pokala:
Tampa Bay Lightning - Dallas Stars 3:2
(izid v zmagah je izenačen na 1:1)

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.