Kaj zmore Union Olimpija?

Foto: Žurnal24 Memi Bečirovič
S srečanjem med poljskim Prokomom in evropskim podprvakom CSKA Moskvo se je začela nova sezona košarkarske Evrolige.
Oglej si celoten članek
 

Skupina A:

CSKA Moskva
Tau Ceramica
Olympiacos
Prokom Trefl
Union Olimpija
Žalgiris Kaunas
Montepaschi Siena
Virtus Bologna

Tokrat vas v spletni anketi sprašujemo, kakšen je domet Uniona Olimpije v letošnji Evroligi. Sodelujte tudi vi!

Union Olimpija bo sezono začel v Italiji, ki je v sredo, 24. oktobra, gostovala pri Montepaschi Sieni, nato pa v Tivoli prihaja Olympiacos. Zmajčki v letošnjo sezono, tako kot že v preteklosti, vstopajo s popolnoma prenovljeno zasedbo. Novi trener Memi Bečirović , ki se je v Ljubljano preselil iz domžalskega Heliosa, s katerim je v minuli sezoni osvojil naslov državnega prvaka, je sestavil zelo mešano ekipo. Iz Domžal je s seboj pripeljal izkušenega Sašo Dončiča , v zmajevo gnezdo sta se vrnila ljubljenca ljubljanskega občinstva Marko Milič in Jasmin Hukić , iz Tau Ceramice je na posojo v Ljubljano prišel eden od najbolj nadarjenih mladih evropskih igralcev Goran Dragić . Tu je ob starih znancih Sašu Ožboltu in Mihi Zupanu še kopica Američanov.

 

Marko Milič je prvi zvezdnik Uniona Olimpije. © Špela Mohorič

 
Olimpiji ples kroglic ni bil naklonjen. Skupina A, v kateri se merijo zeleno-beli, je po mnenju mnogih strokovnjakov najtežja. V Tivoliju bodo navijači letos videli sama vrhunska moštva. Nosilec Olimpijine skupine je evropski podprvak CSKA, kjer igra slovenski reprezentant Matjaž Smodiš , španska Tau Ceramica, udeleženka Final Foura, vedno vrhunski grški Olympiacos, nevarni poljski prvak Prokom in litovski šampion Žalgiris, v skupini pa sta še italijanski prvak in podprvak, Siena oziroma Virtus iz Bologne.

 

Stavnica William Hill (skupina A):

CSKA Moskva 13/20
Tau Ceramica 7/2
Olympiacos 4/1
Montepaschi Siena 9/1
Prokom Trefl 50/1
Virtus Bologna 66/1
Žalgiris Kaunas 80/1
Union Olimpija 200/1

V drugi del se uvrsti po pet najboljših moštev iz vsake skupine ter najboljša šestouvrščena ekipa. Znana športna stavnica William Hill Unionu Olimpiji ne pripisuje velikih možnosti. V skupini so ga postavili prav na zadnje mesto. Za vložen en evro boste, če Olimpija po predtekmovanju zasede vrh lestvice, v žep "pobasali" 200 evrov. Še več denarja se vam obeta pri stavi na končno zmago ljubljanskega kolektiva, saj mu stavnica pripisuje le možnosti 1:1000. Največ možnosti za naslov evropskega klubskega prvaka William Hill pripisuje CSKA, sledi mu Real Madrid in evropski prvak, grški Panathinaikos.

 

Stavnica William Hill (skupna zmaga):

1. CSKA Moskva 5/2
2. Real Madrid 11/4
3. Panathinaikos 7/2
4. Barcelona 7/1
5. Tau Ceramica 9/1
18. Cibona 250/1
20. Partizan 500/1
23. U. Olimpija 1000/1

Najvidnejši in do danes največji uspeh je Olimpija dosegla v sezoni 1993/1994, ko je osvojila naslova pokalnega prvaka Evrope. Tri leta pozneje se je v Evroligi uvrstila na turnir četverice, tako imenovani Final Four, kjer je zasedla končno tretje mesto. Zadnja leta so bili v Tivoliju v ospredju kadrovske čistke, sanacija dolga in množični odhodi ter prihodi igralcev. Z novo sezono je zavel nov veter, vsi upamo, da bo prinesel tudi uspehe, podobne tistim iz preteklosti!
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.