Šport > Košarka
15 ogledov

Kaj zmore Union Olimpija?

Memi Bečirovič Žurnal24 main
S srečanjem med poljskim Prokomom in evropskim podprvakom CSKA Moskvo se je začela nova sezona košarkarske Evrolige.
 

Skupina A:

CSKA Moskva
Tau Ceramica
Olympiacos
Prokom Trefl
Union Olimpija
Žalgiris Kaunas
Montepaschi Siena
Virtus Bologna

Tokrat vas v spletni anketi sprašujemo, kakšen je domet Uniona Olimpije v letošnji Evroligi. Sodelujte tudi vi!

Union Olimpija bo sezono začel v Italiji, ki je v sredo, 24. oktobra, gostovala pri Montepaschi Sieni, nato pa v Tivoli prihaja Olympiacos. Zmajčki v letošnjo sezono, tako kot že v preteklosti, vstopajo s popolnoma prenovljeno zasedbo. Novi trener Memi Bečirović , ki se je v Ljubljano preselil iz domžalskega Heliosa, s katerim je v minuli sezoni osvojil naslov državnega prvaka, je sestavil zelo mešano ekipo. Iz Domžal je s seboj pripeljal izkušenega Sašo Dončiča , v zmajevo gnezdo sta se vrnila ljubljenca ljubljanskega občinstva Marko Milič in Jasmin Hukić , iz Tau Ceramice je na posojo v Ljubljano prišel eden od najbolj nadarjenih mladih evropskih igralcev Goran Dragić . Tu je ob starih znancih Sašu Ožboltu in Mihi Zupanu še kopica Američanov.

 

Marko Milič je prvi zvezdnik Uniona Olimpije. © Špela Mohorič

 
Olimpiji ples kroglic ni bil naklonjen. Skupina A, v kateri se merijo zeleno-beli, je po mnenju mnogih strokovnjakov najtežja. V Tivoliju bodo navijači letos videli sama vrhunska moštva. Nosilec Olimpijine skupine je evropski podprvak CSKA, kjer igra slovenski reprezentant Matjaž Smodiš , španska Tau Ceramica, udeleženka Final Foura, vedno vrhunski grški Olympiacos, nevarni poljski prvak Prokom in litovski šampion Žalgiris, v skupini pa sta še italijanski prvak in podprvak, Siena oziroma Virtus iz Bologne.

 

Stavnica William Hill (skupina A):

CSKA Moskva 13/20
Tau Ceramica 7/2
Olympiacos 4/1
Montepaschi Siena 9/1
Prokom Trefl 50/1
Virtus Bologna 66/1
Žalgiris Kaunas 80/1
Union Olimpija 200/1

V drugi del se uvrsti po pet najboljših moštev iz vsake skupine ter najboljša šestouvrščena ekipa. Znana športna stavnica William Hill Unionu Olimpiji ne pripisuje velikih možnosti. V skupini so ga postavili prav na zadnje mesto. Za vložen en evro boste, če Olimpija po predtekmovanju zasede vrh lestvice, v žep "pobasali" 200 evrov. Še več denarja se vam obeta pri stavi na končno zmago ljubljanskega kolektiva, saj mu stavnica pripisuje le možnosti 1:1000. Največ možnosti za naslov evropskega klubskega prvaka William Hill pripisuje CSKA, sledi mu Real Madrid in evropski prvak, grški Panathinaikos.

 

Stavnica William Hill (skupna zmaga):

1. CSKA Moskva 5/2
2. Real Madrid 11/4
3. Panathinaikos 7/2
4. Barcelona 7/1
5. Tau Ceramica 9/1
18. Cibona 250/1
20. Partizan 500/1
23. U. Olimpija 1000/1

Najvidnejši in do danes največji uspeh je Olimpija dosegla v sezoni 1993/1994, ko je osvojila naslova pokalnega prvaka Evrope. Tri leta pozneje se je v Evroligi uvrstila na turnir četverice, tako imenovani Final Four, kjer je zasedla končno tretje mesto. Zadnja leta so bili v Tivoliju v ospredju kadrovske čistke, sanacija dolga in množični odhodi ter prihodi igralcev. Z novo sezono je zavel nov veter, vsi upamo, da bo prinesel tudi uspehe, podobne tistim iz preteklosti!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.