Kaká "čvorkal", Maradona branil

Foto: Žurnal24 Ricardo Kaka Julio Baptista Foto: Žurnal24 David Silva Foto: Žurnal24 Vicente del Bosque Foto: Žurnal24 Felipe Melo Foto: Žurnal24 Felipe Melo Julio Baptista Foto: Žurnal24 Ricardo Kaka Julio Baptista Robinho Luis Fabiano Foto: Žurnal24 Robinho Foto: Reuters Joachim Löw Loew Low Foto: Žurnal24 Philipp Lahm Foto: Žurnal24 Mesut Ozil Özil Oezil Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 David Silva Foto: Žurnal24 David Silva Foto: Žurnal24 Joachim Low Loew Löw Foto: Reuters Joachim Low Loew Löw Nemčija Argentina SP 2010 trening Lahm Podolski Mertesacker Foto: Žurnal24 Juan Sebastian Veron Lionel Messi Foto: Žurnal24 Lionel Messi Foto: Žurnal24 Carlos Tevez Gabriel Heinze Foto: Žurnal24 Diego Armando Maradona vratar Foto: Žurnal24 Diego Armando Maradona vratar Foto: Žurnal24 Diego Armando Maradona Foto: Žurnal24 Diego Armando Maradona Foto: Žurnal24
Za ljubitelje nogometa je sreda dan oddiha od SP. Tega ne moremo reči za vse nogometaše, ki so še vedno v Južni Afriki in jih čakajo tekme četrtfinala. Iz tabora Nemčije letijo strupene puščice.
Oglej si celoten članek

Od Johannesburga do Pretorie so se vse reprezentance, ki so še ostale v igri za končno zmago na svetovnem prvenstvu, v sredo sproščeno pripravljale na tekme četrtfinala. Medtem ko so si Brazilci delili "čvorke", so Nemci mirno trenirali, Argentinci pa so selektorju Diegu Maradoni streljali na gol, na koncu pa se skupaj z velikim Diegom postavili v gol, kjer so jih poizkušali zadeti ostali reprezentanti. Temu se reče grajenje moštvenega duha!

To ni del igre. To je pomanjkanje spoštovanja. Toda takšni so.
Bastian Schweinsteiger, vezist Nemčije

Medtem pa prve iskrice pred tekmo Nemcev in Argentincev – vezist "Elfa" Bastian Schweinsteiger je obtožil Argentince za "pomanjkanje spoštovanja" in namignil, da bi lahko do zmage skušali priti tudi z vplivanjem na sodnika. "Schweini" je bil v ekipi, ki je leta 2006 po streljanju enajstmetrovk premagala gavče:

"Začne se že pred tekmo," je povedal Schweinsteiger. "Vidiš že, kako gestikulirajo, kako poizkušajo vplivati na sodnika. To ni del igre. To je pomanjkanje spoštovanja. Toda takšni so. Moramo paziti, da nas ne bi znervirali," je brez dlake na jeziku povedal vezist Bayerna Münchna. Spomnil se je tudi na dogodke z zadnje tekme Argentincev proti Mehiki: "Takšno obnašanje kaže na to, kakšen je njihov karakter in mentaliteta. Upam, da bo sodnik spoznal, kdo koga provocira. To smo lahko spet videli na njihovi tekmi z Mehiko." Na odgovor iz argentinskega tabora še čakamo, gotovo pa ne bo potrebno čakati (pre)dolgo!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.