Šport
3 ogledov

Kaká "čvorkal", Maradona branil

Ricardo Kaka Julio Baptista
1/23
Žurnal24 main
Za ljubitelje nogometa je sreda dan oddiha od SP. Tega ne moremo reči za vse nogometaše, ki so še vedno v Južni Afriki in jih čakajo tekme četrtfinala. Iz tabora Nemčije letijo strupene puščice.

Od Johannesburga do Pretorie so se vse reprezentance, ki so še ostale v igri za končno zmago na svetovnem prvenstvu, v sredo sproščeno pripravljale na tekme četrtfinala. Medtem ko so si Brazilci delili "čvorke", so Nemci mirno trenirali, Argentinci pa so selektorju Diegu Maradoni streljali na gol, na koncu pa se skupaj z velikim Diegom postavili v gol, kjer so jih poizkušali zadeti ostali reprezentanti. Temu se reče grajenje moštvenega duha!

To ni del igre. To je pomanjkanje spoštovanja. Toda takšni so.
Bastian Schweinsteiger, vezist Nemčije

Medtem pa prve iskrice pred tekmo Nemcev in Argentincev – vezist "Elfa" Bastian Schweinsteiger je obtožil Argentince za "pomanjkanje spoštovanja" in namignil, da bi lahko do zmage skušali priti tudi z vplivanjem na sodnika. "Schweini" je bil v ekipi, ki je leta 2006 po streljanju enajstmetrovk premagala gavče:

"Začne se že pred tekmo," je povedal Schweinsteiger. "Vidiš že, kako gestikulirajo, kako poizkušajo vplivati na sodnika. To ni del igre. To je pomanjkanje spoštovanja. Toda takšni so. Moramo paziti, da nas ne bi znervirali," je brez dlake na jeziku povedal vezist Bayerna Münchna. Spomnil se je tudi na dogodke z zadnje tekme Argentincev proti Mehiki: "Takšno obnašanje kaže na to, kakšen je njihov karakter in mentaliteta. Upam, da bo sodnik spoznal, kdo koga provocira. To smo lahko spet videli na njihovi tekmi z Mehiko." Na odgovor iz argentinskega tabora še čakamo, gotovo pa ne bo potrebno čakati (pre)dolgo!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.