Kako malo je treba: ne boste verjeli, zakaj je točil solze sreče!

Foto: PrtSc
Foto: PrtSc
Po eni od tekem Lige narodov smo videli izbruh sreče. A ni šlo za veliko zmago na kakšni sila pomembni tekmi, ampak za ponos.
Oglej si celoten članek

V soboto so se odvijali boji v najšibkejšem razredu Lige narodov - Ligi D. V skupini D2 nastopajo zgolj tri reprezentance, to so nogometni "palčki" Liechtenstein, San Marino in Gibraltar.

Slednja sta se v Serravalleju pomerila na medsebojni tekmi. Obračun se je končal z neodločenim izidom (0:0), po katerem je San Marino ostal na zadnjem mestu z dvema osvojenima točkama, Gibraltar pa na vrhu s sedmimi.

Domačini so na začetku drugega polčasa ostali brez izključenega kapetana Davideja Simoncinija, a vseeno zdržali ter prišli do točke.

Liga narodov Slovenci po zmagi v 94. minuti potrebujejo točko v Atenah

To je bil že drugi zaporedni remi San Marina, do obeh je prišel brez prejetega zadetka. Potem, ko so prvi dve tekmi v aktualni izvedbi Lige narodov v Gibraltarju (1:0) in doma proti Liechtensteinu (0:2) izgubili, pa so nato Sanmarinci obema tekmecema na povratnih srečanjih vzeli po točko. Najprej so ostali nepremagani v Vaduzu (0:0), zdaj pa še proti izbrani vrsti z juga Pirenejskega polotoka.

Pred omenjenima remijema je San Marino izgubil kar 147 od 150 odigranih tekem, še nikoli v zgodovini ni ostal neporažen dvakrat zapored. Posledično tudi še nikoli ni prejel zadetka na dveh zaporednih srečanjih.

Liga narodov Derbi večera Belgijcem, Italijani skočili na vrh

V soboto so reprezentanti male državice na Apeninskem polotoku tako podrli kar dva zgdovinska mejnika, kar je botrovalo izbruhu sreče pred kamerami.

"Zame je to uresničitev sanj. Sploh ne morem govoriti. Moja družina je srečna. Moja žena je srečna," je po dvoboju dejal osrednji branilec Dante Rossi, nato pa so ga oblile solze sreče.

"Želim se zahvaliti strokovnemu štabu in soigralcem, ki so to omogočili. Ta uspeh posvečam naši državi. Mi smo majhna država, a imamo veliko srce," je dodal 33-letni Rossi.

V zadnjem kolu skupine D2 bo Liechtenstein, ki ima trenutno na računu štiri točke, v Gibraltarju lovil zmago in s tem prvo mesto ter uvrstitev v Ligo C.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.