Kako resna je Dončićeva težava? Trener: "Ne skrbi me preveč"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski košarkar se nevarno približuje eni tekmi prepovedi nastopa.
Oglej si celoten članek

Luka Dončić je na zadnji tekmi z Milwaukee Bucks prejel že svojo 12. tehnično napako v letošnji sezoni. V primeru, da si bo na zadnjih 21 tekmah rednega dela privoščil še štiri tovrstne kršitve, ga bo doletela ena tekma prepovedi. 

Video Sodniki brez spoštovanja do Dončića, Slovencu grozi suspenz

Samo pet aktivnih igralcev ima v letošnji sezoni na računu deset ali več tehničnih napak, med njimi tudi Dončić (12), ki je na visokem drugem mestu. Na vrhu neslavnega seznama je center Philadelphie 76ers Dwight Howard (13), tretje mesto si delita Draymond Green (11) in Russell Westbrook (11).

Foto: Profimedia Luka Dončić Dončić je 12 tehničnih napak zbral v samo 46 tekmah rednega dela, kar je skrb vzbujajoče, vendar v Dallasu za zdaj ne vidijo razloga za paniko. Tudi zato, ker bi bila tekma počitka za sicer zelo obremenjenega Slovenca nekaj povsem dobrodošlega. 

"Luka se zaveda števila tehničnih napak. Tudi sam sem malce zaskrbljen. Toda on je pač čustven košarkar. To počne z dobrimi nameni. Dovolj je pameten. Ve, koliko tehničnih napak ima. Če bo prišel do številke 16, bo takrat tako ali tako že čas za počitek. Ne skrbi me preveč," je povedal trener.

Ko Donćićeve frustracije na tekmi dosežejo vrhunec, sta za pomiritev prvega zvezdnika praviloma zadolžena Josh Richardson in Dorian Finney-Smith, ki mu v takšnih trenutkih pomagata ohraniti mirno kri. "Običajno jaz ali Dorian pristopiva k njemu in ga vprašava, če je vse v redu. Luka reagira po svoje, midva ga samo pogledava, skupaj počakamo nekaj trenutkov in se zadeva umiri. Potem lahko naprej počne stvari, ki jih zna samo on," je razkril Richardson.

Začetek konca? Porzingis s kritiziranjem Dončića izzval paniko v Dallasu

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.