Kakšen debi: Götze "zažgal" z dvema goloma

Nemški nogometni zvezdnik Mario Götze je nekaj več kot sto dni po poškodbi, zaradi katere je izpustil finale Lige prvakov, z dvema goloma debitiral v dresu Bayerna.
Oglej si celoten članek

Bavarci so po uspešni otvoritvi ligaške sezone, s 3:1 so varovanci Josepa Guardiole premagali Borussio Mönchengladbach, na nedeljski prijateljski tekmi ugnali Györi (4:1). Madžarski prvoligaš je nemške prvake ob polčasu celo zadržal pri 1:1.

Toda vse je bilo v znamenju debija Maria Götzeja, mladega zvezdnika, ki je Bayern na željo Josepa Guardiole poleti okrepil iz vrst velikih rivalov Borussie Dortmunda. Debi 21-letnega reprezentanta je bil po poročanju Süddeutsche Zeitunga "navdušujoč".

 Zabil po dveh minutah na zelenici

Götze, ki je Bavarce okrepil v zameno za 37 milijonov evrov, je bil poškodovan vse od zaključka zadnje sezone, ko je s poškodbo mišice izpustil tudi finale Lige prvakov proti svoji novi ekipi. Po nekaj več kot treh mesecih okrevanja se je vrnil na prijateljski tekmi z madžarskimi prvaki in zabil že po dveh minutah.

Kot rezervist je v 63. minuti s svojim prvim golom za Bayern povišal na 2:1, ko je se je znašel sam pred vratarjem in iz drugega poskusa po odboju od vratnice premierno zatresel mrežo. V zadnji minuti tekme je proti klubu Mariborčana Roka Kronavetra postavil še piko na i za končnih 4:1.

Götze je odigral zelo dobro tekmo, se veliko ponujal soigralcem in kar petkrat ustrelil v okvir gola. Tekmo je sicer v primerjavi s prvo ligaško proti Mönchengladbachu začel le napadalec Thomas Müller.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:18 11. Avgust 2013.

    a sacirija niste videl da je zadeu dve gola

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.