Šport > Nogomet
19 ogledov

Kakšen debi: Götze "zažgal" z dvema goloma

Götze Kronaveter Györi Bayern prijateljska tekma Madžarska EPA
Nemški nogometni zvezdnik Mario Götze je nekaj več kot sto dni po poškodbi, zaradi katere je izpustil finale Lige prvakov, z dvema goloma debitiral v dresu Bayerna.

Bavarci so po uspešni otvoritvi ligaške sezone, s 3:1 so varovanci Josepa Guardiole premagali Borussio Mönchengladbach, na nedeljski prijateljski tekmi ugnali Györi (4:1). Madžarski prvoligaš je nemške prvake ob polčasu celo zadržal pri 1:1.

Toda vse je bilo v znamenju debija Maria Götzeja, mladega zvezdnika, ki je Bayern na željo Josepa Guardiole poleti okrepil iz vrst velikih rivalov Borussie Dortmunda. Debi 21-letnega reprezentanta je bil po poročanju Süddeutsche Zeitunga "navdušujoč".

 Zabil po dveh minutah na zelenici

Götze, ki je Bavarce okrepil v zameno za 37 milijonov evrov, je bil poškodovan vse od zaključka zadnje sezone, ko je s poškodbo mišice izpustil tudi finale Lige prvakov proti svoji novi ekipi. Po nekaj več kot treh mesecih okrevanja se je vrnil na prijateljski tekmi z madžarskimi prvaki in zabil že po dveh minutah.

Kot rezervist je v 63. minuti s svojim prvim golom za Bayern povišal na 2:1, ko je se je znašel sam pred vratarjem in iz drugega poskusa po odboju od vratnice premierno zatresel mrežo. V zadnji minuti tekme je proti klubu Mariborčana Roka Kronavetra postavil še piko na i za končnih 4:1.

Götze je odigral zelo dobro tekmo, se veliko ponujal soigralcem in kar petkrat ustrelil v okvir gola. Tekmo je sicer v primerjavi s prvo ligaško proti Mönchengladbachu začel le napadalec Thomas Müller.

Komentarjev 1
  • dvorani 22:18 11.avgust 2013.

    a sacirija niste videl da je zadeu dve gola