Kakšen dvoboj, kakšna drama za Federerja!

Foto: Profimedia Roger Federer
Švicarskemu asu je le uspelo napredovati.
Oglej si celoten članek

Roger Federer se je na odprtem prvenstvu Avstralije v tenisu za las rešil izpada v tretjem krogu. Legendarni Švicar, sicer tretji nosilec turnirja, je po štirih urah igre s 4:6, 7:6 (2), 6:4, 4:6, 7:6 (8) ugnal domačega junaka Johna Millmana in se prebil v osmino finala.

OP Avstralije 15-letnica izločila branilko naslova, izpad tudi Serene Williams

Osemintridesetletni Švicar, v Avstraliji lovi svoj sedmi naslov, skupno pa že 21. v karieri na turnirjih velike četverice, je na osrednjem igrišču Rod Laver ugnal 30-letnega Millmana, čeprav je imel ta v podaljšani igri petega niza že lepo prednost. Millman, ki na grand slam turnirjih še nikoli ni presegel tretjega kroga, je povedel s 3:0, 5:2 in že z 8:4, preden se je Federer vrnil v igro. Po izenačenju na 8:8 si je Švicar priigral prvo zaključno žogo, ki jo je na veliko olajšanje soproge Mirke, ki je zanj navijala v loži, in številnih drugih navijačev tudi izkoristil.

Federer je danes obenem postal prvi v zgodovini, ki je na OP Avstralije prišel do 100 posamičnih zmag.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.