Šport
318 ogledov

15-letnica izločila branilko naslova, izpad tudi Serene Williams

Coco Gauff Profimedia
Presenečenji v ženskem delu tekmovanja.

Komaj 15-letna Američanka Coco Gauff je prispevala k današnjim dramatičnim zgodbam na odprtem prvenstvu Avstralije v tenisu. Gauffova je namreč v tretjem krogu Melbourna v Rod Laver Areni gladko izločila branilko naslova in tretjo igralko sveta, Japonko Naomi Osaka.

Gauffova, ki prvič nastopa na uvodnem turnirju za veliki slam sezone v članski konkurenci, je dvoboj tretjega kroga proti Osaki po 67 minutah igre dobila s 6:3 in 6:4 ter se prebila med 16 najboljših igralk.

"Pošteno? Uau, to je moje življenje? Pred dvema letoma sem tu izgubila v prvem krogu mladinskega turnirja, zdaj pa sem se uvrstila v četrti krog. To je noro!" je takoj po zmagi navdušeno dejala ameriška najstnica.

Melbourne Australian Open dvojice igrišče Slovenke Šport Hud udarec v Melbournu

Šok pa je doživela tudi prva dama ženskega tenisa Serena Williams. Ta je senzacionalno izpadla in končale upe na rekorden 24. naslov za grand slam. Ameriško zvezdnico, ki je v drugem krogu izločila Tamaro Zidanšek, je v tretjem zaustavila 27. nosilka Kitajka Wang Qiang.

Osemintridesetletnica, sicer sedemkratna zmagovalka v Melbournu, je s 4:6, 7:6 (2) in 5:7 izgubila proti 28-letni kitajski tekmici, ki je prikazala zelo zanesljivo predstavo z le malo neizsiljenimi napakami. "Danes sem enostavno naredila preveč napak, da bi me lahko imenovali profesionalna športnica," je dejala Serena Williams, ki se je prvič po letu 2006 poslovila že v tretjem krogu OP Avstralije.

Serena Williams | Avtor: Profimedia Profimedia

Williamsova je bila prva favoritinja na stavnicah za letošnji naslov v Melbournu, a je naletela na (preveč) odločno Wangovo, ki je na njunem edinem medsebojnem obračunu pred tem lani osvojila le eno igro. V četrtfinalu OP ZDA jo je namreč Williamsova po le 44 minutah igre premagala s 6:1 in 6:0.

"Moja ekipa je verjela vame, vedno je vedela, da tudi meni lahko uspe preboj. Po porazu na OP ZDA sem trdo delala in danes se lahko le zahvalim trenerski ekipi," je dejala Kitajka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice