Kakšen polet Timija Zajca! En meter ga je ločil od rekorda!

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenski letalec je s poletom dolgim 243 metrov le za en meter zaostal za rekordom kulmske letalnice.
Oglej si celoten članek

Norveški smučarski skakalec Halvor Egner Graneurd je zmagovalec prve tekme v poletih v sezoni svetovnega pokala. Na Kulmu je Norvežan slavil s poletoma dolgima 238 in 231 metrov, a en letalec je bil tokrat še daljši. S tretjim mestom se je v slovenskem taboru izkazal Domen Prevc, medtem ko je polet dneva uspel Timiju Zajcu, katerega je neslo kar 243 metrov.

Poleti Domen Prevc na stopničkah, trije Slovenci med sedmerico!

Slednji je končal v prvi deseterici na šestem mestu, potem ko je v drugi seriji skočil kar 243 metrov, s čimer je le za en meter zgrešil rekord letalnice, katerega je leta 2016 postavil Peter Prevc. Zajc bi sicer lahko poletel še dosti dlje, a je letalnica preprosto prekratka, tako da je moral Slovenec "zasilno" pristati z velike višine, preden bi priletel že na povsem položna tla.

Zajc se je tako na doskočišče spustil z ogromne višine ter še komaj ujel ravnotežje, da ni prišlo do padca. Zaradi tega je prejel tudi nekoliko slabše ocene, a je vseeno v drugi seriji napredoval za sedem mest.

"Zelo 'fajn' polet v finalu, končno! Ta konec tedna mi je uspel en lep polet. Malo škoda prve serije, ampak upam, da bo jutri tako, kot je bilo danes v finalni seriji," je za Smučarsko zvezo Slovenije povedal Zajc, ki se že veseli nedeljske preizkušnje, ko bo imel novo priložnost pokazati vso svoje znanje letenja. V nedeljo bo namreč na istem prizorišču še ena tekma, prav tako se bo začela ob 14.15.

Slovenski uspeh so sicer dopolnili tudi preostali naši junaki, saj je razen Domna Prevca in Timija Zajca v prvi deseterici končal tudi Žiga Jelar, ki je bil sedmi. Najboljši slovenski skakalec v tej sezoni Anže Lanišek je bil 13., Lovro Kos je bil 16., Žak Mogel pa 29. Brez finala je po prvi seriji in 38. mestu ostal le Peter Prevc.

Slovenski junak "V prvi seriji je bila mogoče ena napaka, a ..."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:56 28. Januar 2023.

    V povprečju bi daleč pred vsemi zmagal Domen Zajc!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.