Šport > Zimski športi
1100 ogledov

"V prvi seriji je bila mogoče ena napaka, a ..."

Domen Prevc Epa
Domen Prevc je na kulmski letalnici prvič v letošnji sezoni stopil na zmagovalni oder.

Norveški smučarski skakalec Halvor Egner Graneurd je zmagovalec prve tekme v poletih v sezoni svetovnega pokala. Na Kulmu je Norvežan slavil s poletoma 238 in 231 metrov ter 440,7 točke. S tretjim mestom se je v slovenskem taboru izkazal Domen Prevc, ki je zbral 425,4 točke.

"Zelo sem zadovoljen, da sta mi uspela dva super skoka. V prvi seriji je bila mogoče ena napaka, a dobre razmere. V finalu pa res super skok in res sem presrečen tega tretjega mesta," je za Smučarsko zvezo Slovenije povedal Domen Prevc.

Timi Zajc Video Šport Kakšen polet Timija Zajca! En meter ga je ločil od rekorda!

V deseterici najboljših sta končala še dva Slovenca. Timi Zajc, ki je v drugo skočil 243 metrov oziroma le meter od rekorda letalnice, je bil šesti s 391,3 točke, Žiga Jelar pa je bil sedmi s 375,9.

Najboljši slovenski skakalec v tej sezoni Anže Lanišek je bil 13. s 348,6 točke, Lovro Kos je bil 16. s 331,8, Žak Mogel pa 29. z 209,2 točke. Brez finala je po prvi seriji in 38. mestu ostal Peter Prevc.

"Želeli smo si zmagovalni oder in Domnu je uspelo na odlično tretje mesto. Zelo zahtevna tekma, nizki naleti, treba je bilo res skakati na visoki ravni. Veseli me predvsem to, da so v drugi seriji res vsi fantje naredili napredek v skakanju, tu govorimo predvsem za Domna, Timija, Lovra, Žigo in Anžeta, ki je premagal ta zid, ki ga je držal na odskočnem pomolu," je povedal trener slovenske vrste Robert Hrgota.

robert hrgota | Avtor: RTVS RTVS

"Polet Timija in tretje mesto Domna sta vrhunca dneva in tega si želimo čim več. Končno, da je Timiju uspelo prebiti zrak, da se je namestil in užival. Verjamem, da so take daljave s takimi skoki lepi dogodki in upam, da je užival čim več časa," je dodal Hrgota.

V nedeljo bo na istem prizorišču še ena tekma, prav tako se bo začela ob 14.15, naslednja postaja v koledarju pa bo Willingen 4. in 5. februarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice