Šport > Zimski športi
8536 ogledov

Mladi Slovenec skakalna zvezda v nastajanju

SZS
Slovenec Matija Vidic je z drugim mestom dosegel svojo najboljšo uvrstitev na tekmah celinskega pokala.

Slovenski smučarski skakalec Matija Vidic je na prvi tekmi celinskega pokala v Eisenerzu, ki gosti tekme namesto Bischofshofna, osvojil drugo mesto in tako še izboljšal svojo najboljšo uvrstitev na tej ravni tekmovanja. Prejšnji teden je bil v Sapporu tretji.

Na srednji skakalnici v Eisenerzu je bil prepričljivo najboljši Avstrijec Maximilian Steiner s 104 in 100,5 metra ter 261,4 točke. Vidic je za skoka 103 in 99 metrov zbral 244,4 točke.

Tretji je bil še en Avstrijec, Ulrich Wohlgenannt, sicer pa je Tilen Bartol zasedel 19. mesto, Rok Oblak je bil po boljšem finalnem skoku 23., točki pa je na 29. mestu ujel še mladi Maksim Bartolj. Mark Hafnar je bil 39., diskvalificiran pa je bil Rok Masle.

Vidic lahko v nedeljo na drugi tekmi znova poskrbi za dodatno kvoto Slovenije v naslednji periodi svetovnega pokala.

V Eisenerzu so tudi skakalke. Zmage na prvi tekmi se je razveselila izkušena 31-letna Nemka Juliane Seyfahrt pred 17-letno rojakinjo Michelle Göbel, tretja je bila Čehinja Karolina Indračkova. Najboljša Slovenka je bila na petem mestu Nejka Repinc Zupančič, takoj za njo je končala 15-letna Ajda Košnjek, Lara Logar je bila 10., za njo sta končali Nika Vetrih in Jerica Jesenko, Nika Krašovic je končala na 14. mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice