Kakšna drama: doping, tumor in avtogol!

Foto: EPA
Foto: EPA
Kapetan frankfurtskega Eintrachta Marco Russ v zadnjem času doživlja, milo rečeno, izjemno čustvene dneve.
Oglej si celoten članek

Eintracht Frankfurt je v elitni osemnajstčlanski Bundesligi zasedel 16. mesto, medtem ko je bil 1. FC Nürnberg nekdanjega slovenskega reprezentanta Miša Brečka tretji v drugoligaški konkurenci. Moštvi se tako merita v dodatnih kvalifikacijah za igranje med elito v prihodnji sezoni. V četrtek je bila v Frankfurtu na sporedu prva tekma, povratna sledi v ponedeljek v Nürnbergu.

Po prvem dejanju dodatnih kvalifikacij in remiju (1:1) so lahko bolj zadovoljni igralci Nürnberga, pravi čustveni vrtiljak pa je v zadnjih dneh doživljal kapetan Eintrachta Marco Russ.

Slednji je bil pozitiven na dopinškem testu (močno povečana raven hormona HCG), ki ga je izvedla nemška Nacionalna dopinška agencija (NADA), a kot se je izkazalo po obisku urološkega specialista pozitiven test ni bil posledica jemanja dopinga, ampak je zanj kriv tumor.

Šok v 42. minuti

S strani protidopinške agencije je Russ tako dobil pravico nastopa v dodatnih kvalifikacijah in zasedel svoje mesto v centralni obrambi Eintrachta. Ob prihodu na stadion je dobil velik aplavz domačih navijačev, ob koncu prvega polčasa pa je sledil šok: po predložku Sebastiana Kerka je Russ žogo nesrečno preusmeril v lastno mrežo.

V drugem polčasu je Eintracht povsem dominiral in v 65. minuti zasluženo izenačil z zadetkom Mijata Gačinovića, nekdanji član Vojvodine se je dobro znašel v kazenskem prostoru.

Kljub napadom domačih je Nürnberg (Brečko je odigral celotno tekmo na desnem boku) zadržal remi, Russa pa v ponedeljek čaka novo poglavje osebne drame. Po padcu na 16. mesto v zadnjem kolu, pozitivnem dopinškem testu, diagnozi tumor in avtogolu še povratna tekma za biti ali ne biti. 

Bundesliga, dodatne kvalifikacije (prva tekma):

Eintracht Frankfurt - Nürnberg 1:1 (0:1)
Gačinović 65.; Russ 42./ag

Povratna tekma je na sporedu v ponedeljek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.