Šport > Nogomet
28 ogledov

Kakšna drama: doping, tumor in avtogol!

Marco Russ Eintracht Frankfurt Guido Burgstaller Nürnberg EPA
Kapetan frankfurtskega Eintrachta Marco Russ v zadnjem času doživlja, milo rečeno, izjemno čustvene dneve.

Eintracht Frankfurt je v elitni osemnajstčlanski Bundesligi zasedel 16. mesto, medtem ko je bil 1. FC Nürnberg nekdanjega slovenskega reprezentanta Miša Brečka tretji v drugoligaški konkurenci. Moštvi se tako merita v dodatnih kvalifikacijah za igranje med elito v prihodnji sezoni. V četrtek je bila v Frankfurtu na sporedu prva tekma, povratna sledi v ponedeljek v Nürnbergu.

Po prvem dejanju dodatnih kvalifikacij in remiju (1:1) so lahko bolj zadovoljni igralci Nürnberga, pravi čustveni vrtiljak pa je v zadnjih dneh doživljal kapetan Eintrachta Marco Russ.

Slednji je bil pozitiven na dopinškem testu (močno povečana raven hormona HCG), ki ga je izvedla nemška Nacionalna dopinška agencija (NADA), a kot se je izkazalo po obisku urološkega specialista pozitiven test ni bil posledica jemanja dopinga, ampak je zanj kriv tumor.

Šok v 42. minuti

S strani protidopinške agencije je Russ tako dobil pravico nastopa v dodatnih kvalifikacijah in zasedel svoje mesto v centralni obrambi Eintrachta. Ob prihodu na stadion je dobil velik aplavz domačih navijačev, ob koncu prvega polčasa pa je sledil šok: po predložku Sebastiana Kerka je Russ žogo nesrečno preusmeril v lastno mrežo.

V drugem polčasu je Eintracht povsem dominiral in v 65. minuti zasluženo izenačil z zadetkom Mijata Gačinovića, nekdanji član Vojvodine se je dobro znašel v kazenskem prostoru.

Kljub napadom domačih je Nürnberg (Brečko je odigral celotno tekmo na desnem boku) zadržal remi, Russa pa v ponedeljek čaka novo poglavje osebne drame. Po padcu na 16. mesto v zadnjem kolu, pozitivnem dopinškem testu, diagnozi tumor in avtogolu še povratna tekma za biti ali ne biti. 

Bundesliga, dodatne kvalifikacije (prva tekma):

Eintracht Frankfurt - Nürnberg 1:1 (0:1)
Gačinović 65.; Russ 42./ag

Povratna tekma je na sporedu v ponedeljek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.