Šport > Nogomet
16 ogledov

Ne doping, ampak tumor!

Marco Russ Eintracht Frankfurt EPA
Pri kapetanu nemškega prvoligaša so našli povečano raven hormona HCG.

Kapetan nemškega nogometnega kluba Eintrachta iz Frankfurta Marco Russ je bil pozitiven na dopinškem testu, ki ga je izvedla nemška Nacionalna dopinška agencija (NADA). Pozitiven test pa ni bil posledica jemanja dopinga, ampak je zanj kriv tumor, tako da bo 30-letni Russ lahko igral v kvalifikacijah za obstanek v elitni ligi proti Nürnbergu.

Test, ki ga je opravil branilec, je pokazal močno povečano raven hormona HCG, po obisku urološkega specialista, pa je ta ugotovil, da je to posledica tumorja in ne dopinga. Nogometaš je o diagnozi takoj obvestil klub.

"Kakšne vrste in kako nevaren je tumor, nam ni povedal, rekel je samo, da je od zdravnikov dobil zeleno luč za igranje. Deloval je mirno in zbrano, trenerju je zatrdil, da je pripravljen za igro," je dejal Heribert Bruchhage, predsednik kluba iz Frankfurta in dodal, da je dovoljenje za nastop dobil tudi od protidopinške komisije, ki ni ugotovila nobenih sumljivih reči.

Eintracht bo tekmi za obstanek v ligi proti Nürnbergu igral danes in v ponedeljek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.