Šport > Nogomet
54 ogledov

Lokalni derbi terjal 530 aretacij

Darmstadt Eintracht Frankfurt navijači policija aretacije
1/10
EPA
Nemška policija je morala pred, med in po lokalnem derbiju med Darmstadtom in Frankfurtom v soboto velikokrat posredovati, skupno so našteli kar 530 aretacij.

Frankfurtski Eintracht se bori za obstanek v Bundesligi, proti lokalnemu rivalu - Darmstadt je oddaljen le 35 km - pa je dosegel pomembno zmago (1:2).

Domači so sicer povedli in nato zapravili še enajstmetrovko, toda Eintracht se je vrnil in po golu Stefana Aignerja v 83. minuti zmagal. Tako so se nogometaši Frankfurta le na dve točki približali tekmecem, ki tudi še niso povsem varni pred izpadom.

Policija kljub vsemu zadovoljna

Vroč derbi so zaostrili še navijači obeh ekip, policija je imela zaradi kaljenja javnega miru, prižiganja pirotehnike, pretepov in drugih izgredov polne roke dela, čeprav so v pričakovanju vročega dogajanja poostrili nadzor na stadionu in v središču mesta. Na delu je bilo kar 1700 pripadnikov policije in varnostnih sil.

Ob množici aretiranih, od teh so jih 159 priprli, drugim pa le prepovedali vstop na stadion, so v policijskih vrstah štiri lažje poškodbe, enega navijača pa so morali zaradi zdravstvenih težav po uporabi solzivca pospremiti v bolnišnico.

"Čeprav smo imeli v Darmstadtu veliko potencialno nevarnih oseb, se je s stališča policije vse skupaj končalo kar dobro," je dogajanje pospremil vodja tamkajšnje policije Bernd Denninger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.