Šport > Nogomet
43 ogledov

Pizarro se še ne namerava posloviti

Claudio Pizarro Werder Bremen EPA
Perujski nogometni veteran Claudio Pizzaro se kljub temu, da bo oktobra dopolnil 38 let, ne namerava posloviti od nogometnih igrišč. Z Werderjem je podaljšal pogodbo še za eno leto.

Perujski napadalec Claduio Pizarro ima za sabo zelo solidno sezono, v kateri se je njegov klub komaj rešil izpada v drugo ligo, dosegel je namreč 14 golov, skupno jih je v Bundesligi dosegel že 190, kar ga uvršča na peto mesto lestvice najboljših strelcev vseh časov v nemškem elitnem prvenstvu.

Kot je pred časom dejal, ima največ zaslug za dolgo športno pot njegova preobrazba v smislu športnega življenja. Kot mlad je bil ljubitelj pizze in čokolade, nato pa je spremenil prehrano, kar se mu je po njegovih besedah obrestovalo.

Pizzaro je v svoji domovini igral za Deportiivo Pesquero in Alianzo iz Lime, leta 1999 se je preselil k Werderju, največ tekem pa je v nemški ligi med letoma 2001 in 2007 in letoma 2012 in 2015 odigral v dresu münchenskega Bayerna, za katerega je dosegel tudi največ golov, mrežo je zatresel kar 85-krat. Vmes je nekaj časa igral tudi za londonski Chelsea, kjer pa veliko priložnosti za igro ni dobival.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.