Šport > Nogomet
29 ogledov

Ko umolkne 80.000 obiskovalcev

borussia dortmund navijači EPA
Navijač Borussie Dortmund je na ligaški tekmi nemške Bundeslige podlegel posledicam srčnega napada. Stadion, na katerem je bilo 81.000 obiskovalcev, je preostanek srečanja spremljal v tišini.

V tekmi 26. kroga nemškega prvenstva sta se na Signal Iduna Parku v Dortmundu pomerila Borussia in Mainz 05. Zmage so se veselili domači nogometaši (2:0), med strelce pa sta se vpisala Marco Reus in Shinji Kagawa.

Vzdušje med navijači Dortmunda pa ni bilo zmagi primerno, saj se je po stadionu razširila novica, da je za posledicami srčnega napada umrl eden od podpornikov domačega kluba. Reševalci so v bolnišnico prepeljali še enega navijača, ki je prav tako utrpel srčni napad, vendar so njegovo stanje uspeli stabilizirati.

Obiskovalci so po koncu tekme postregli s čustveno priredbo skladbe You'll Never Walk Alone, ki so jo posvetili preminulemu navijaču. ''V življenju so pomembnejše reči od športa,'' je na družabnem omrežju Twitter zapisal nemški prvoligaš.

''Bila je grozna situacija. Celotna ekipa vključno z menoj dolgo ni vedela, kaj se je zgodilo. Vsi vemo, da so v življenju pomembnejše reči od nogometa. Težko je bilo stati na igrišču in izpolniti svojo dolžnost, da prikažemo kar se da dobro predstavo, ne vedoč, kaj se dogaja. Ekipa je z mislimi pri ljudeh, ki so utrpeli izgubo,'' je povedal trener Borussie Thomas Tuchel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.