Kakšna klofuta Olimpiji pred večnim derbijem, tega ni pričakoval nihče

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nogometaši Brava so v 12. krogu Prve lige Telemach na domačem stadionu v Spodnji Šiški povsem nadigrali vodilno Olimpijo (6:1) in ji prizadejali šele drugi poraz v sezoni. A ta je bil ob šestih prejetih zadetkih več kot boleč in to ravno pred prihajajočim večnim derbijem z Mariborom.
Oglej si celoten članek

NK Bravo je z zmago vpisal šele 13. točko sezone, Olimpija ostaja pri 30 točkah in bo tudi po 12. krogu ostala močno vodila v Prvi ligi Telemach. Koper ima na drugem mestu 24 točk, Celje s tekmo manj na tretjem pa 22. 

NK Olimpija je v aktualni sezoni do tekme z Bravom prejela vsega 9 zadetkov na 11 tekmah, tokrat pa jih je na eni sami tekmi kar šest. Naslednja tekma bo za zmaje derbi z Mariborom, in sicer prihodnjo soboto.

Ljubljanski obračun sprva ni prinesel posebej razburljive igre. V 20. minuti pa se je začel niz priložnosti. Takrat je najprej po podaji Maria Kvesića s strelom z glavo za malo zgrešil Mustafa Nukić. Minuto pozneje je na drugi strani z roba kazenskega prostora malce premalo natančno meril Simon Nsana.

Nova priložnost Olimpije je sledila v 27. minuti, ko je Rui Pedro zadel vratnico. Konec polčasa pa je pripadel domačemu Bravu. V 39. minuti je Marcel Ratnik naredil napako in žogo v kazenskem prostoru podaril Tamarju Svetlinu.

Ta si je nato izmenjal podajo z Luko Štorom in nato Denisa Pintola premagal z nizkim strelom s približno 15 metrov. Že v sodniškem dodatku prvega polčasa pa so izbranci Dejana Grabića podvojili prednost, ko je Martin Kramarič natančno izvedel prosti strel z 20 metrov.

V 48. minuti je najprej Olimpijin Svit Sešlar iz bližine zadel le zunanji del mreže, le malce zatem pa je Štor na robu kazenskega prostora žogo oddal do Kramariča, ki je nato z nizkim, ne preveč močnim, a natančnim strelom znova ugnal Pintola za že 3:0.

Olimpija je zmanjšala zaostanek v 51. minuti, ko je po podaji z desne strani lastno mrežo zadel Nemanja Jakšić. Albert Riera je nato dodatno odprl igro, kar pa so domači hitro kaznovali, ko je v 65. minuti po Svetlinovi podaji v osrčju kazenskega prostora z novim nizkim strelom zadel Almin Kurtović.

Nogometaši Brava so do tekme z Olimpijo na 11 tekmah zmogli vsega osem zadetkov. Tokrat so jih v mrežo nasprotnika zabili kar šest. 

Le štiri minute pozneje pa je Kramarič dopolnil svoj "hat-trick" in dosegel šesti gol sezone, ko je zadel za 5:1 po protinapadu in Nsanovi podaji. Bravo pa je nadaljeval v podobnem slogu, izkoristil slabo vračanje in neodločnost zeleno-belih branilcev, tako da je v 70. minuti Nsana povišal na 6:1.

Tekma je bila tako že dolgo pred zadnjim sodniškim žvižgom odločena, temu primerno pa je bilo tudi nadaljevanje do konca. Nukić je v 86. minuti sicer še sprožil z glavo, a prešibko.

Prva liga, 12. krog:

NK Bravo - NK Olimpija 6:1 (2:0)
Svetlin 39., Kramarić 45+2., 49., 69., Kurtović 65., Simon 70.; Jakšić 52./ag.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:00 10. Oktober 2022.

    Dejansko Olimpija ni bila sposobna dati niti enega gola. Še tisti gol za Olimpijo je bil avtogol Brava. Svašta... Sigurno …

  • 18:40 9. Oktober 2022.

    Odkar so stave je vedno več čudnih rezultatov.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.