Šport > Nogomet
3607 ogledov

Kakšna klofuta Olimpiji pred večnim derbijem, tega ni pričakoval nihče

Albert Riera Profimedia
Nogometaši Brava so v 12. krogu Prve lige Telemach na domačem stadionu v Spodnji Šiški povsem nadigrali vodilno Olimpijo (6:1) in ji prizadejali šele drugi poraz v sezoni. A ta je bil ob šestih prejetih zadetkih več kot boleč in to ravno pred prihajajočim večnim derbijem z Mariborom.

NK Bravo je z zmago vpisal šele 13. točko sezone, Olimpija ostaja pri 30 točkah in bo tudi po 12. krogu ostala močno vodila v Prvi ligi Telemach. Koper ima na drugem mestu 24 točk, Celje s tekmo manj na tretjem pa 22. 

NK Olimpija je v aktualni sezoni do tekme z Bravom prejela vsega 9 zadetkov na 11 tekmah, tokrat pa jih je na eni sami tekmi kar šest. Naslednja tekma bo za zmaje derbi z Mariborom, in sicer prihodnjo soboto.

Ljubljanski obračun sprva ni prinesel posebej razburljive igre. V 20. minuti pa se je začel niz priložnosti. Takrat je najprej po podaji Maria Kvesića s strelom z glavo za malo zgrešil Mustafa Nukić. Minuto pozneje je na drugi strani z roba kazenskega prostora malce premalo natančno meril Simon Nsana.

Nova priložnost Olimpije je sledila v 27. minuti, ko je Rui Pedro zadel vratnico. Konec polčasa pa je pripadel domačemu Bravu. V 39. minuti je Marcel Ratnik naredil napako in žogo v kazenskem prostoru podaril Tamarju Svetlinu.

Ta si je nato izmenjal podajo z Luko Štorom in nato Denisa Pintola premagal z nizkim strelom s približno 15 metrov. Že v sodniškem dodatku prvega polčasa pa so izbranci Dejana Grabića podvojili prednost, ko je Martin Kramarič natančno izvedel prosti strel z 20 metrov.

V 48. minuti je najprej Olimpijin Svit Sešlar iz bližine zadel le zunanji del mreže, le malce zatem pa je Štor na robu kazenskega prostora žogo oddal do Kramariča, ki je nato z nizkim, ne preveč močnim, a natančnim strelom znova ugnal Pintola za že 3:0.

Olimpija je zmanjšala zaostanek v 51. minuti, ko je po podaji z desne strani lastno mrežo zadel Nemanja Jakšić. Albert Riera je nato dodatno odprl igro, kar pa so domači hitro kaznovali, ko je v 65. minuti po Svetlinovi podaji v osrčju kazenskega prostora z novim nizkim strelom zadel Almin Kurtović.

Nogometaši Brava so do tekme z Olimpijo na 11 tekmah zmogli vsega osem zadetkov. Tokrat so jih v mrežo nasprotnika zabili kar šest. 

Le štiri minute pozneje pa je Kramarič dopolnil svoj "hat-trick" in dosegel šesti gol sezone, ko je zadel za 5:1 po protinapadu in Nsanovi podaji. Bravo pa je nadaljeval v podobnem slogu, izkoristil slabo vračanje in neodločnost zeleno-belih branilcev, tako da je v 70. minuti Nsana povišal na 6:1.

Tekma je bila tako že dolgo pred zadnjim sodniškim žvižgom odločena, temu primerno pa je bilo tudi nadaljevanje do konca. Nukić je v 86. minuti sicer še sprožil z glavo, a prešibko.

Prva liga, 12. krog:

NK Bravo - NK Olimpija 6:1 (2:0)
Svetlin 39., Kramarić 45+2., 49., 69., Kurtović 65., Simon 70.; Jakšić 52./ag.

Komentarjev 2
  • SamoResnica 07:00 10.oktober 2022.

    Dejansko Olimpija ni bila sposobna dati niti enega gola. Še tisti gol za Olimpijo je bil avtogol Brava. Svašta... Sigurno legit tekma :)

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 18:40 09.oktober 2022.

    Odkar so stave je vedno več čudnih rezultatov.