Kam je izginil Dončićev prvi namestnik?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Trener Jason Kidd je po drugem porazu proti Phoenix Suns izpostavil glavno težavo njegovega moštva.
Oglej si celoten članek

Potem ko je bilo v zadnjih tednih prelitega ogromno črnila o razponu in širini moštva Dallas Mavericks, pa o močni kolektivni igri na dosedanjih dveh obračunih s Phoenix Suns ni bilo ne duha ne sluha. Košarkarji Dallasa so prvega strelca Luko Dončića, ki je bil vseskozi tarča čvrste obrambe Phoenixa, že dvakrat pustili na cedilu. 

Išče pomoč Kidd besen zaradi tega, kar se dogaja Dončiću

Na drugi tekmi v Phoenixu sta ob Dončiću (35 točk) dvomestno število točk vpisala samo dva košarkarja - Reggie Bullock (16) in Spencer Dinwiddie (11). Povsem je zatajil Jalen Brunson, ki je zadel le tri od 12 poskusov iz igre in tekmo končal z devetimi točkami.

Dončić ni bil samo najboljši strelec Dallasa, temveč tudi najboljši podajalec (7) in skakalec (5). Pet skokov je v statistiko vpisal še Brunson.

"Luka je odigral sijajno tekmo, drugih pa ni bilo na spregled. Ostali bodo morali bolje metati na koš. Ne moremo zmagati na način, da bo Luka vsak večer dosegel 30 točk. Ne v tem delu sezone. Igramo proti najboljši ekipi v ligi, zato se bodo morali tudi ostali prebuditi," je ocenil Kidd.

Trik na trik Komentatorju se je odpeljalo ob Lukovi mojstrovini: "To ni prav!"

Trener je poimensko izpostavil Brunsona in Dinwiddieja, ki sta ob dveh porazih v Footprint Centru skupaj zbrala 41 točk ob 32,6-odstotnem metu iz igre. Nenavaden je predvsem primer Brunsona, enega izmed velikih junakov serije z Utah Jazz, v kateri je v šestih tekmah povprečno dosegal 27,8 točke na tekmo.

"Moramo bomo več pomagati Luki. Udeležen je v vsaki akciji. To smo vedeli že pred začetkom serije. V prejšnji seriji so igralci bolje ščitili drug drugega. To ne velja samo za Luko. Na tretji tekmi moramo bolje paziti drug na drugega," je sklenil Kidd.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.