Kamere ujele pogovor Vonnove in Mazejeve

Foto: Twitter lindsey vonn tina maze
Ameriška zvezdnica se je poslovila v slogu velikih šampionov.
Oglej si celoten članek

S smukaško preizkušnjo v Areju se je končala bogata kariera najuspešnejše alpske smučarke vseh časov Lindsey Vonn. Ob slovesu od belih strmin je postavila tretji čas smukaške tekme in osvojila bronasto medaljo.

Za Vonnovo, ki je v karieri dobila 82 tekem za svetovni pokal, je bila to osma kolajna na svetovnih prvenstvih. Leta 2009 je bila dvakrat zlata v Val d'Iseru (smuk in super-G), dve leti prej pa dvakrat srebrna v Areju (smuk in super-G). Srebro je osvojila tudi v smuku leta 2011 v Garmischu, bronasta pa je bila v Beaver Creeku (2015/super-G), St. Moritzu (2017/smuk) in Areju (2019/smuk).

Američanko sta na zadnji tekme kariere premagali le zmagovalka Ilka Štuhec, ki je ubranila naslov svetovne prvakinje in Švicarka Corinne Suter.

Zgodovinski podvig Štuhčeva se ni povsem strinjala z novinarji

V ciljni areni je nasmejano Vonnova pričakala nekdanja velika tekmica Tina Maze, ki se je prvenstva udeležila kot strokovna komentatorka italijanske izdaje televizijskega programa Eurosport.

Nekdanji veliki rivalki sta si izmenjali nekaj besed in se prijateljsko objeli.

"Lindsey, tvoja zadnja tekma. Stopničke so res nekaj izjemnega," je Vonnovo ogovorila Mazejeva. "Prekleto izjemno. Bala sem se, da bom spet padla, po drugi strani pa sem si želela smučati hitro. Še nikoli v življenju nisem bila tako nervozna," je priznala.

"To je dobro, potem si bila bolj osredotočena," je dodala Mazejeva. "Ja, lepo pa je tudi to, da sem tukaj s teboj. Stari gospe. No, nisva še tako stari," je dejala Vonnova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.