Kampl poražen na Allianz Areni

Foto: EPA
Foto: EPA
V derbiju 12. kola nemškega prvenstva je Bayern München doma ugnal Bayer Leverkusen (2:1). Borussia Dortmund je izgubila pri Eintrachtu (2:1).
Oglej si celoten članek

Bayern München je z zmago proti leverkusenskemu Bayerju (2:1) ohranil stik z vodilnim RB Leipzigom, za vrhom sedaj Bavarci spet zaostajajo le za tri točke. "Farmacevti", za katere je Kevin Kampl odigral celotno tekmo, so ostali v sredini lestvice.

Srečanje je bilo precej enakovredno, prvi udarec pa je po pol ure igre zadal Bayern, ko je po zmedi pred vrati iz bližine z glavo zadel Thiago Alcântara. Veselje ni trajalo dolgo, saj je Hakan Çalhanoğlu v 35. minuti po lepi podaji Juliana Brandta izenačil.

Odločilni trenutek se je zgodil v 56. minuti, ko je bil po kotu najvišji Mats Hummels in z glavo prinesel tri točke Bavarcem. Gostje so še pretili, najbližje golu je bil Kevin Volland, toda ostalo je pri zmagi Bayerna.

Poraz za BVB

Na tretje mesto se je z zmago proti dortmundski Borussii prebil frankfurtski Eintracht (2:1). Odločilni zadetek je v 79. minuti prispeval Haris Seferović.

Köln, pri katerem Dominica Maroha zaradi poškodbe ramena še vedno ni v ekipi, je doma remiziral (0:0) z Augsburgom in ostal v stiku z vrhom razpredelnice.

Bundesliga, 12. kolo:

Bayern München - Bayer Leverkusen 2:1 (1:1)
Alcântara 30., Hummels 56.; Çalhanoğlu 35.

Köln - Augsburg 0:0 (0:0)

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 2:1 (0:0)
Huszti 46., Seferović 79.; Aubameyang 77.

Borussia Mönchengladbach - Hoffenheim 1:1 (1:0)
Dahoud 25.; Amiri 53.

Hamburger SV - Werder Bremen 2:2 (2:2)
Gregoritsch 3., 28.; Bartels 14., Gnabry 45.

Ingolstadt - Wolfsburg 1:1 (1:0)
Jung 31.; Caligiuri 78.

Freiburg - RB Leipzig 1:4 (1:3)
Niederlechner 15.; Keita 2., Werner 21., 35., Sabitzer 79. 

Nedelja:
Schalke 04 - Darmstadt
Hertha Berlin - Mainz

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.