Kanadski derbi Canadiensom

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V ligi NHL so v noči na ponedeljek odigrali štiri tekme. V kanadskem derbiju se je Montreal doma veselil zmage z nad Ottawo (2:1), ostale tekme pa so dobili gostje.
Oglej si celoten članek

Pittsburgh je slabil v Washingtonu s 6:3, New Jersey pri New York Islanders s 3:0 in Florida pri Buffalu s 4:3. Moštvi slovenskih igralcev sta bili v soboto prosti.

Največ golov so gledalci videli v ameriški prestolnici, kjer je bil zmagovalec praktično znan po dveh tretjinah. Gostitelji so v začetku drugega dela izenačili na 2:2, nato pa so gostje na krilih Chrisa Kunitza, ta je zadel kar trikrat, povedli s 5:2. V zadnjem delu je vsaka od ekip zadela še enkrat.

Visoko zmago je v sosednjem New Yorku slavil tudi New Jersey. A tekma se je razpletla v zadnjih štirih minutah, ko je Steve Bernier zadel v 37. in 38. minuti. Končni izid je v zadnji minuti postavil David Clarkson, ko so gostje zamenjali vratarja s šestim igralcem na ledu.

V Buffalu je blestel Avstrijec Thomas Vanek, ki je ob vodilnem golu dosegel tudi podaji za vodstvo gostiteljev s 3:1. A v drugi polovici tekme so bili učinkoviti le še gostje. Do konca drugega dela so izenačili na 3:3, v zadnjem pa je zmagovalca odločil Brian Campbell ter poskrbel za šesti poraz Buffala v letošnjih devetih nastopih.

V Montrealu so gledalci vse tri gole videli v uvodnih 12 minutah, ko je za 2:1 zadel Erik Cole, v nadaljevanju pa je bil v glavni vlogi domači vratar Chris Price, ki je zbral 32 obramb.

Liga NHL:

Washington Capitals : Pittsburgh Penguins 3:6
Montreal Canadiens : Ottawa Senators 2:1
Buffalo Sabres : Florida Panthers 3:4
New York Islanders : New Jersey Devils 0:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.