Šport
20 ogledov

Kanadski derbi Canadiensom

nhl montreal canadiens ottawa senators carey price, budai Reuters
V ligi NHL so v noči na ponedeljek odigrali štiri tekme. V kanadskem derbiju se je Montreal doma veselil zmage z nad Ottawo (2:1), ostale tekme pa so dobili gostje.

Pittsburgh je slabil v Washingtonu s 6:3, New Jersey pri New York Islanders s 3:0 in Florida pri Buffalu s 4:3. Moštvi slovenskih igralcev sta bili v soboto prosti.

Največ golov so gledalci videli v ameriški prestolnici, kjer je bil zmagovalec praktično znan po dveh tretjinah. Gostitelji so v začetku drugega dela izenačili na 2:2, nato pa so gostje na krilih Chrisa Kunitza, ta je zadel kar trikrat, povedli s 5:2. V zadnjem delu je vsaka od ekip zadela še enkrat.

Visoko zmago je v sosednjem New Yorku slavil tudi New Jersey. A tekma se je razpletla v zadnjih štirih minutah, ko je Steve Bernier zadel v 37. in 38. minuti. Končni izid je v zadnji minuti postavil David Clarkson, ko so gostje zamenjali vratarja s šestim igralcem na ledu.

V Buffalu je blestel Avstrijec Thomas Vanek, ki je ob vodilnem golu dosegel tudi podaji za vodstvo gostiteljev s 3:1. A v drugi polovici tekme so bili učinkoviti le še gostje. Do konca drugega dela so izenačili na 3:3, v zadnjem pa je zmagovalca odločil Brian Campbell ter poskrbel za šesti poraz Buffala v letošnjih devetih nastopih.

V Montrealu so gledalci vse tri gole videli v uvodnih 12 minutah, ko je za 2:1 zadel Erik Cole, v nadaljevanju pa je bil v glavni vlogi domači vratar Chris Price, ki je zbral 32 obramb.

Liga NHL:

Washington Capitals : Pittsburgh Penguins 3:6
Montreal Canadiens : Ottawa Senators 2:1
Buffalo Sabres : Florida Panthers 3:4
New York Islanders : New Jersey Devils 0:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.