Šport
18 ogledov

Kopitar po dveh tekmah brez točke

los angeles kings kopitar Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL v noči na petek izgubili v gosteh pri Edmonton Oilers z 1:2. Za kralje je drugič v novi sezoni nastopil tudi Slovenec Anže Kopitar, ki je odigral 22 minut in proti vratom kanadske ekipe sprožil šest strelov. Edini zadetek za kralje je prispeval Jeff Carter.

Naftarji so izenačili pet sekund pred iztekom časa rednega dela tekme, nato pa v podaljšku zadeli še odločilni gol. Zmago je Edmontonu priigral Sam Gagner po treh minutah in eni sekundi podaljška. Izenačenje je Kanadčanom priigral Nail Jakupov, ki je izid na 1:1 poravnal le 4,7 sekunde pred zvokom sirene. Tega gola se bo še dolgo spominjal. Po zadetku se je odpravil do sredine igrišča, se vrgel na kolena in oddrsal do svojega gola. Edini zadetek za kralje je dal Jeff Carter, ki je hokejsko moštvo iz mesta angelov popeljal v vodstvo ob koncu druge tretjine. Kralji so prvič po sezoni 1985/86 ostali brez zmage na prvih treh tekmah.

Končnica rednega dela tekme je potekala ob zmešnjavi na ledu. Minuto pred koncem so sodniki razveljavili gol domačega hokejista Ryana Nugenta-Hopkinsa, kar je sprožilo val ogorčenja med navijači. A jim je že kmalu zadoščenje priigral Jakupov. V podaljšku so si Kralji zaslužili izključitev, ker je bilo na ledu šest hokejistov, številčno prednost pa je izkoristil Gagner.

Brez strelskega zadoščenja ostaja slovenski športnik minulega leta Anže Kopitar, ki je v statistiko vpisal kar šest strelov proti golu, a brez zadetka. Kopitar je zaigral na drugi tekmi v ligi NHL.

"Mislim, da smo igrali zelo dobro, a tokrat sreča ni bila na naši strani. Pri vodstvu z 1:0 smo zapravili številne priložnosti, s katerim bi lahko odločili zmagovalca," je po tekmi dejal trener Los Angelesa Darryl Sutter.

Na vrhu ligaške lestvice je moštvo Chicago Blackhawks s polnim izkupičkom osmih točk na štirih tekmah. Brez poraza so še hokejisti iz Ottawe, San Joseja, Bostona, ki so eno tekmo dobili po podaljšku, New Jerseyja in Anaheima. Brez zmage pa so na začelju lestvice tri moštva, poleg Kings še Calgary in Washington, ki edino po treh tekmah na svojem računu nima niti točke.

Liga NHL, Izidi:
Edmonton Oilers : Los Angeles Kings 2:1 (podaljšek)
(Anže Kopitar 6 strelov za Los Angeles, brez gola in podaje)

Toronto Maple Leafs : New York Islanders 4:7

Philadelphia Flyers : New York Rangers 2:1

Washington Capitals : Montreal Canadiens 1:4

Carolina Hurricanes : Buffalo Sabres 6:3

Florida Panthers : Ottawa Senators 1:3

St. Louis Blues : Nashville Predators 3:0

Dallas Stars : Chicago Blackhawks 2:3 (podaljšek)

Colorado Avalanche : Columbus Blue Jackets 4:0

San Jose Sharks : Phoenix Coyotes 5:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.