Šport
6 ogledov

Kopitar začel brez točke in s porazom

Kings Stars NHL Anže Kopitar Žurnal24 main
Aktualni prvaki lige NHL Los Angeles Kings so odigrali drugo tekmo v novi, skrajšani sezoni in doživeli drugi poraz. Tokrat jim je na pomoč priskočil tudi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ki je zaigral prvič po poškodbi kolena. Poraza v gosteh pri Coloradu z 1:3 pa tudi Hrušičan ni mogel preprečiti.

Kopitar je na ledu preživel slabih dvajset minut, v katerih je njegova statistika ostala več ali manj prazna. Enkrat je sicer poskusil s strelom na gol.

Colorado je vse tri zadetke dosegel v zadnjih dvajsetih minutah. Los Angeles je povedel v prvi tretjini preko Kyla Clifforda, druga se je končala brez zadetkov, v zadnji pa so domačini vse tri zadetke dosegli v uvodnih osmih minutah. Najprej je izenačil Gabriel Landeskog, dobro minuto za tem je zadel David Jones, končni izid 3:1 pa je postavil Pa Parenteau.

Jan Muršak zaradi poškodbe rame ni bil v postavi Detroita, ki je doma izgubil proti Dallasu z 1:2 in tako ostal pri dveh osvojenih točkah. Rdeča krila je pokopal Michael Ryder, ki je dosegel oba gola za Dallas, častnega za domače pa je štiri sekunde pred koncem tekme prispeval Švicar Damien Brunner.

Tretje zmage v tretji tekmi se je veselil Chicago, to se je zgodilo prvič po letu 1972. Tokrat so za novi dve točki zadostovali le trije goli, dosegli so jih Patrick Kane, Brent Seabrook in Viktor Stalberg, za poraženi St. Louis sta se v zadnji tretjini med strelce vpisala Andy McDonald in T. J. Oshie. Od devetih tekem je največ golov padlo v Edmontonu, kjer se je zmage s 6:3 veselil San Jose, njegov napadalec Patrick Marleau je na drugi tekmi zapored dosegel dva gola in se s skupno štirimi na prvem mestu najboljših strelcev sezone izenačil s Slovakom Marianom Hosso iz Chicaga in Danielom Winnikom iz Anaheima. Dva gola je na tekmi med Montrealom in Florido, ki so jo domači dobili s 4:1, dosegel tudi Rus Andrej Markov.

Liga NHL, izidi:

Colorado Avalanche : Los Angeles Kings 3:1
(Anže Kopitar 19 minut za Los Angeles)

Detroit Red Wings : Dallas Stars 1:2
(Jan Muršak zaradi poškodbe rame ni igral za Detroit)

Carolina Hurricanes : Tampa Bay Lightning 1:4

Washington Capitals : Winnipeg Jets 2:4

New Jersey Devils : Philadelphia Flyers 3:0

Montreal Canadiens : Florida Panthers 4:1

Minnesota Wild : Nashville Predators 1:3

Chicago Blackhawks : St. Louis Blues 3:2

Edmonton Oilers : San Jose Sharks 3:6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.